Pârvulescu: Cei care nu au fost în piaţă sunt anesteziaţi prin manipulare

Liderii sindicali din CE Oltenia sunt dezamăgiţi de numărul mic de protestatari de la mitingul de joi, 10 septembrie, dar şi de lipsa de reacţie a administraţiei. Dan Pîrvulescu, lider la Sindicatul Peşteana, a spus că lipsa de susţinere a minerilor în Piaţa Prefecturii va încuraja administraţia în a tăia noi drepturi. Acesta nu exclude organizarea unor noi proteste.

Administraţia CE Oltenia nu a avut nicio reacţie după protestul din Piaţa Prefecturii, iar liderii de sindicat nu exclud posibilitatea ca în perioada următoare să organizeze şi alte proteste în stradă. În acelaşi timp, sindicaliştii s-au arătat într-un fel dezamăgiţi de salariaţi, asta după ce la protestul de săptămâna trecută au fost doar câteva sute de mineri şi energeticieni. "Probabil că vom face şi alte proteste, pentru că e normal ca atunci când nu ţi se răspunde la o solicitare pertinentă să găseşti altă formă de a te face auzit şi de a te face înţeles. Acea sută de lei există în bugetul de venituri şi cheltuieli. Din păcate, pe oameni i-a ameţit această manipulare permanentă. E posibil ca prin manipulare, prin incompetenţa acestora care ne conduc la toate nivelurile, să se trezească la un moment dat fără locuri de muncă. Sper să n-am dreptate. Nu se poate ca toţi salariaţii să aibă probleme şi majoritatea să fie sedaţi. Şi să fie sedaţi de o manipulare făcută de nişte oameni care n-au nicio calitate. Eu sunt convins că ne-am făcut auziţi mai bine. Degeaba mă duc eu şi negociez şi ăla îmi spune "Nu!", dacă nu e şi o reacţie a salariaţilor. A fost o reacţie a salariaţilor. Să aşteptăm să vedem ce reacţie vor avea şi conducătorii ăştia. Trebuie să vorbim toţi de pe toate nivelurile de lideri, de la nivel de grupă până la nivelul nostru cu salariaţii, să vedem dacă doresc sau nu mai doresc ceva. Dacă majoritatea colegilor celor care au fost în Piaţă sunt anesteziaţi total...", a declarat Dumitru Pârvulescu, vicepreşedinte al Federaţiei Naţionale Mine Energie.

Bădiţa: Mă aşteptam ca administraţia să reacţioneze

Liderii sindicali din zona Motru spun că se aşteptau la o reacţie din partea conducerii CE Oltenia, după protestul de săptămâna trecută. "Nu avem niciun fel de semnal din partea conducerii CEO. Ne aşteptam să reacţioneze. Ei ştiau mesajul nostru de la comisia mixtă care a avut loc pe 3 septembrie. Lucrurile pe care le-am spus în Piaţă le-am spus şi lor acolo. Vom avea o întâlnire sindicală la care vom analiza situaţia şi vom stabili paşii pe care îi vom face în continuare. Ar putea fi organizate şi noi proteste", a comentat Nicolae Bădiţa, lider sindical la cariera Lupoaia. 

protest_pesteana

Vizualizări: 157

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: