Pârvulescu: Ciurel nu realizează ce nenorociri a făcut

Dan Pârvulescu, preşedintele Federaţiei Naţionale Mine Energie (FNME), speră să aibă cât mai curând o întâlnire cu ministrul Energiei, Vlad Grigorescu, pentru a-i transmite problemele cu care se confruntă sindicatele din FNME. Pârvulescu este convins că Laurenţiu Ciurel, managerul CEO, va fi schimbat, chiar dacă el nu realizează cât rău a făcut companiei.

Rep.: Ce chestiuni vreţi să-i semnalaţi noului ministru al Energiei?

D.P: Sunt chestiuni care s-au legiferat sau nu s-au legiferat în piaţa de energie. Plecând de la faptul că piaţa pentru ziua următoare a devenit piaţă predominantă, în contextul în care la majoritatea ţărilor această piaţă este de completare, apoi ştiţi problemele de aici din Oltenia referitoare la serviciile de sistem, adică dezinteresul politicienilor în campaniile electorale trecute de a face şi pentru noi, Complexul Energetic Oltenia, să se prelungească acea hotărâre de guvern prin care ni se alocau acele servicii de sistem. Toate astea se întâmplă pentru că piaţa de energie funcţionează haotic, nu există acea strategie energetică.

Rep.: Când speraţi să fiţi chemat la discuţii cu noul ministru?

D.P: Noi sperăm ca întâlnirea să aibă loc cât mai repede, dar depinde şi de programul dânsului, pentru că va dura puţin până dumnealui îşi aşează aparatul administrativ, pentru că e altă structură a ministerului, probabil că vor fi alţi secretari de stat, posibil să fie şi alţi directori generali, ştiţi cum s-a exprimat dumnealui, în ce direcţie, vorbea de integritate. Bine, la noi nu e nevoie numai de integritate, pentru că şi dacă se analizează rezultatele economico-financiare ale managementului pe trei ani de zile orice persoană cu pregătire minimă economică se închină cum de domnul Ciurel mai stă în fruntea acestei companii.

Rep.: Tot mai credeţi că va fi schimbat domnul Ciurel?

D.P: Dânsul nu vede nici în ceasul al 12-lea ce nenorociri a făcut în această companie şi vă dau numai un exemplu: nu se poate să dai afară două mii de oameni, iar tu după aceea să angajezi cu nonşalanţă de mare manager peste 200 de oameni, dintre care consilieri locali PSD, copii de directori, rude de parlamentari şi aşa mai departe. Bunul simţ lipseşte cu desăvârşire în această companie. Eu sunt convins că va fi schimbat, cu cât va fi schimbat mai repede, cu atât va fi mai bine pentru această companie, pentru că vă aduceţi aminte şi perioada până la demisia premierului ţării, ştiţi cum era ocolit de toată Europa. Vedeţi dumneavoastră, nu poţi să fii în fruntea unei entităţi, că e guvern, că e societate mare de stat, dacă asupra ta planează ceva, pentru că pui în pericol viitorul acelei structuri prin interacţiunea pe care nu o mai ai cu factorii de decizie din domeniul respectiv.  

Vizualizări: 397

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: