Filip: Îmi voi anunţa candidatura la Primăria Rovinari

Robert Filip, copreşedintele UNPR Gorj, ia în calcul o candidatură la funcţia de primar, anunţul oficial urmând să-l facă după sondajul PNL. Fiul fostului edil, Dorin Filip, este convins că liberalii vor fi taxaţi din cauza dezastrului în care au adus Primăria Rovinari. Ba mai mult, Robert Filip este dispus la o confruntare electorală cu Laurenţiu Chivu, în condiţiile în care acesta va fi candidatul PNL la alegerile din 2016.

Rep.: Liberalii au schimbat din nou primarul la Rovinari. Cum vedeţi asta?

R.F.: Cei de la PNL îşi bat joc de munca primarului Filip, ei spun că vor să continue investiţiile în oraş, dar nici măcar nu pot să termine ce a început tatăl meu. Mă doare că aceşti oameni n-au venit niciodată la Rovinari ca să aducă vreun investitor, vreun proiect prin care să facă un bine locuitorilor. Au spus că eu am destrămat lucrurile la Primăria Rovinari, dar acum se vede cine a destrămat, se văd clar tatonările din Organizaţia Locală PNL. Pe lângă faptul că îşi bat joc de oamenii din Rovinari şi de angajaţii primăriei, liderii PNL îşi bat joc şi de echipa politică de la Rovinari. Cred că până la urmă ăsta e blestemul lor pentru că, acolo sus, e şi un Dumnezeu care se uită la ei să vadă ce a făcut fiecare. După ce că n-au făcut nimic bine, acum vin să facă numai rău. E un blestem care s-a abătut atât asupra consilierilor din Rovinari, cât şi asupra conducerii PNL, care n-a ajutat cu nimic echipa politică din Rovinari.

Rep.: Este vorba şi de incompetenţă? 

R.F.: Liderii PNL ar trebui să iasă public şi să arate la câte şedinţe au participat ei la Rovinari, să demonstreze asta cu procesele verbale de şedinţă. În ceea ce îi priveşte pe consilierii PNL, ei au o echipă de 10 oameni la Rovinari, iar dacă nu sunt în stare 10 liberali să-şi pună un viceprimar, cu atribuţii de primar, înseamnă că nu sunt capabili. Ar trebui să iasă public, să-şi ceară scuze şi să spună că nu sunt competenţi. Domnul Ungureanu şi-a dat demisia din cauza presiunilor pe care le-a pus conducerea PNL Gorj, care-l susţine pe Laurenţiu Chivu. Ei vor să-l ţină pe Chivu să conducă din spate. Chivu este cel care ţine şedinţele PNL şi cere să fie daţi afară anumiţi angajaţi din primărie, pe motivul că sunt oamenii fostului primar. Domnul Barbu a spus că va pune el administrator public la Rovinari, aş fi foarte curios să văd cum va face acest lucru. Funcţia de administrator este o funcţie pentru care se dă concurs. Probabil dumnealui nu a citit legislaţia în vigoare, dacă citeşte mai rar. Eu vreau să-mi spună şi mie cum face dumnealui să pună administrator public la Rovinari.

Rep.: În ceea ce priveşte echipa UNPR de la Rovinari ce ne puteţi spune?

R.F.: La Rovinari am strâns rândurile, reîntregesc echipa UNPR. În doar 5 zile am avut 150 de adeziuni, de membri noi. În fiecare zi ne vin membri şi simpatizanţi PNL care vor să se alăture echipei UNPR, este o echipă nouă ce are o altă viziune. O parte dintre ei sunt oameni cu care eu am mai lucrat în campaniile PNL, alţii sunt membri noi. Zilnic ne vin oameni la sediul partidului cu anumite probleme. Oamenii se plâng că nu-i mai bagă nimeni în seamă pe la primărie, că nu ştiu cui să ceară ajutorul, toată lumea este bulversată. În maxim trei săptămâni voi reuşi să am o echipă nouă, după care le voi propune oamenilor un proiect politic.

Rep.: Să înţelegem că pregătiţi o candidatură la Primăria Rovinari?

R.F.: Iniţial, nu m-am gândit la această variantă, însă acum iau în calcul o candidatură la Primăria Rovinari. Sunt multe probleme acolo care nu ar fi trebuit să existe. De exemplu, echipa de box nu a avut bani să plece la competiţii, iar echipa politică de la Rovinari, în frunte cu domnul Ungureanu care şi-a dat demisia, m-a sunat ca să dau eu bani împrumut ca echipa de box să plece la competiţiile de la care au adus 6-7 medalii. I-am împrumutat cu vreo 3.000 de lei pentru că în acel moment Consiliul Local nu a putut face nimic în acest sens. Mi-au restituit banii, dar în perioada respectivă nu au fost capabili să suporte din Consiliul Local deplasarea sportivilor la competiţii. Vreau să vă spun că eu sunt profund dezamăgit de ceea ce se întâmplă la Rovinari. Îmi voi anunţa candidatura oficial după dezamăgirea sondajului PNL, când vor vedea nivelul la care au adus Organizaţia Locală de Rovinari.

Rep.: În campania electorală pentru Primăria Rovinari este posibil să vă confruntaţi cu domnul Chivu, candidatul PNL. Sunteţi dispus la o astfel de confruntare?

R.F.: M-aş bucura foarte mult să fie Laurenţiu Chivu candidatul PNL la Primăria Rovinari, ca să pot să arăt cine este acest Chivu cu adevărat. Multă lume a tăcut şi tace de frică să nu-şi piardă locurile de muncă. Printre cei care au venit la UNPR s-au aflat şi angajaţi din primărie, iar Chivu s-a apucat să-i sune pe fiecare în parte să le reproşeze că s-au aliat împotriva lui. S-a purtat ca şi cum ar fi fost primăria lui. Chivu a ieşit în presă şi mi-a reproşat că apa din Rovinari nu este de calitate, dar există dispoziţie dată de primar prin care Chivu era responsabil cu calitatea apei de mult timp; Chivu s-a plâns că sunt mulţi câini în oraş, există dispoziţie dată de primar prin care Chivu gestiona problema câinilor fără stăpân; Chivu a ieşit în presă şi a spus că iarba e netăiată, însă există dispoziţie dată de primar prin care spaţiile verzi erau în atribuţia lui Chivu. Toate astea le voi spune oamenilor în campania electorală.

Vizualizări: 250

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: