Călinoiu: În 20 de ani nu am dezamăgit gorjenii. Nu sunt hoţ!

Ion Călinoiu, lider PSD şi preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj de 20 de ani, a comentat solicitarea celor câteva sute de tineri care au strigat “Demisia” în Piaţa Prefecturii, timp de trei zile. Interviul pe care Călinoiu l-a dat jurnaliştilor de la Radio Infinit îl dezvăluie pe acesta aşa cum este. Acesta a demonstrat că a înţeles nimic din ceea ce s-a strigat în stradă, a încercat să dea răspunsuri pe placul tinerilor care protestează, dar în acelaşi timp, vizat de protestatari, a subliniat că nu are motive să-şi dea demisia, nu se vede în clasa politică blamată în stradă, este curat, explicând că nu e hoţ şi că în 20 de ani nu a dezamăgit gorjenii.

Reporter: De mai multe zile sunt proteste în care se cere schimbarea clasei politice.

Ion Călinoiu: Clasa politică înseamnă partide şi responsabilitatea revine membrilor şi liderilor politici. Aici tinerii trebuie să-şi concentreze activitatea, să între în palierul politic, să înfiinţeze partide noi, să modernizeze clasa politică. Dacă e cazul, aşa cum a făcut primul ministru Victor Ponta, să facă un pas înapoi, dacă nu, să pună umărul să facem treabă. Trebuie eliminată de la capul locului orice intenţie de a-ţi pune mai presus interesele personale, partidului, decât interesele generale şi atunci se ajunge la ce ne dorim cu toţii, o direcţie bună.

Rep.: Dvs. personal cum aţi primit mesajul străzii?

I.C.: Este un mesaj pe care trebuie să-l luăm în calcul şi cu părţile bune, şi cu părţile rele.

Rep.: În ce mod îl luaţi în calcul?

I.C.: Că trebuie să avem o societate curată. În ceea ce mă priveşte o spun foarte clar şi o spun în faţa oricui: sunt un om curat şi mi-am asumat şi-mi asum responsabilităţi.

Rep.: E momentul să iasă tinerii în faţă?

I.C.: Totdeauna e un moment să fie în faţă, dar trebuie ţinut cont că e strict necesar să fie oameni care pot să-i înţeleagă pe cei mulţi.

Rep.: Este îndreptăţită cererea demisiei dvs.?

I.C.: Nu e pentru prima dată. Au strigat-o şi minerii în stradă şi am spus-o foarte clar, că eu nu am alt interes decât al minerilor. Am avut şi am interesul judeţului. L-am demonstrat pentru că sunt de 20 de ani în CJ şi nu i-am dezamăgit pe gorjeni.

Rep.: Nu aveţi motive să demisionaţi?

I.C.: Nu am nici un motiv. Mai mult decât atât, nu mă simt cu musca pe căciulă legat de o serie de acuze subiective. Deci, Călinoiu nu e hoţ, nu a furat, Călinoiu nu a intrat în cârdăşie pentru a-şi rezolva probleme personale sau de partid.

Vizualizări: 176

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: