Chivu îşi alege partidul peste două săptămâni

Laurenţiu Chivu îşi anunţă revenirea pe scena politică, după ce o perioadă a refuzat să dea declaraţii presei. Acesta spune că în cel mult două săptămâni va face adeziune la partidul din partea căruia va candida pentru Primăria Rovinari. Chivu este dispus să intre în cursa electorală, în condiţiile în care şi Robert Filip are această intenţie. Ba mai mult, crede că-l va înfrânge pe fostul său şef de partid. Laurenţiu Chivu a vorbit şi despre neînţelegerile pe care le-a avut cu Robert Filip.

Rep.: Liberalii s-au arătat dispuşi să vă susţină pentru Primăria Rovinari. V-aţi înscris în PNL?

L.C.: În maximum două săptămâni mă voi înscrie într-un partid politic. Deocamdată, pot să vă spun doar că va fi un partid de dreapta, exclus un partid de stânga, PSD sau UNPR. Înainte de asta, vreau să-mi creionez o echipă de consilieri, să vin cu un proiect nou pentru cetăţeni, oamenii aşteaptă un plus valoare. În ceea ce priveşte candidatura mea la Primăria Rovinari, cu siguranţă voi candida! Am obligaţie morală faţă de cetăţenii din Rovinari, să le arăt că se poate face şi un altfel de administraţie locală, să le arăt o echipă de consilieri care să-i reprezinte, din diferite domenii, de la învăţământ, spital, oameni de afaceri, oameni care lucrează în minerit. Nu mai vreau să am în Consiliul Local cetăţeni care fac naveta, iar la ora 16.00 pleacă din oraş, vreau să respire acelaşi aer ca şi cetăţenii acestui oraş, să simtă şi ei problemele oamenilor. Pentru mine va fi obligatoriu ca toţi consilierii locali să fie din Rovinari.

Rep.: Se vehiculează că sunteţi ca şi înscris în PNL, că participaţi la şedinţele de partid...

L.C.: Nu am participat niciodată la şedinţele PNL de la Rovinari. Este însă adevărat că mă consult cu consilierul PNL, aflat acum în funcţie, în problemele primăriei. Că am fost în Primăria Rovinari să-mi salut colegii şi pe actualul primar, Claudiu Vodislav, este altceva. Joi, am fost ultima dată în primărie. Am avut concediu, o zi liberă de la serviciu şi am trecut pe acolo să-l salut pe primar, să vorbesc şi cu colegii mei, m-am interesat privind stadiul demersurilor pentru Ambulatoriul Spitalului, nu vreau să se piardă banii. Domnul Claudiu Vodislav nu are experienţă ca primar şi merg să-l întreb dacă a făcut proba utilajelor de deszăpezire, dacă a luat legătura cu vreo firmă pentru deszăpezire, dacă a vorbit pentru artificiile din noaptea de 31 decembrie, dacă are steaguri pentru 1 Decembrie, poate că-i scapă anumite lucruri. Colaborăm şi telefonic, sunt probleme pe care trebuie să le depăşim. Sunt colegii mei din 2004 şi au fost alături de mine atâţia ani. Să vă mai spun un lucru: pe 23 octombrie am împlinit 40 de ani, mi-am luat concediu şi am fost în primărie şi mi-am sărbătorit ziua cu colegii, aşa am simţit eu.

Rep.: V-aţi rezolvat neînţelegerile cu Robert Filip?

L.C.: Eu nu am avut o problemă cu el, dar nu mi s-a părut corect ca pe 12 august, a doua zi după înmormântarea tatălui său, să vină la mine în birou şi să-mi traseze trei sarcini: să ascult foarte bine ce spune dumnealui pentru că e în joc viitorul meu şi al familiei mele; primăria trebuie condusă de domnul Podaru ca ordonator de credite, iar eu să fie doar pe scaunul de primar; să sistez lucrările programate de mine pentru ca în 2016 să le înceapă Robert Filip, când va veni el la primărie, cu alte cuvinte să sacrific cetăţenii oraşului Rovinari, să mă vând pe mine, iar apoi să vină Robert Filip să spună că este candidatul cel mai bun şi că va continua proiectele tatălui său. Eu am crezut că este un om care trece printr-o situaţiei foarte grea şi că are nevoie de linişte pentru a se reculege, dar m-am înşelat, şi-a făcut planuri a doua zi după înmormântare. În maxim trei săptămâni m-a executat pe mine, a fost la Simona Man şi m-a exclus din partid, pe motiv că am adus prejudiciu de imagine partidului.

Rep.: Sunteţi dispus să vă confruntaţi cu Robert Filip în campania electorală, dat fiind faptul că intenţionează şi dumnealui să candideze la Primăria Rovinari?

L.C.: Nu am nici un fel de problemă! În proporţie de 90% voi câştiga alegerile, nu am nici un fel de emoţii. Oamenii îmi spun zilnic că pe mine mă văd prin oraş, mie îmi cer ajutorul şi nu altora care umblă prin maşini scumpe cu ochelarii pe nas. Nu poţi să laşi primăria moştenire tată-fiu. Oamenii s-au deşteptat, nu mai pot fi cumpăraţi cu 4 mici şi 2 beri. Eu, ca cetăţean al oraşului Rovinari, mi-aş pune o întrebare de bun simţ: De ce l-au schimbat pe Chivu ăsta? Doar pentru că am cerut un Audit, am cerut Curtea de Conturi ca să ştiu şi eu ce preiau, chiar atât am deranjat? În momentul de faţă, este Auditul intern care lucrează la raportul de audit, în cadrul primăriei este Curtea de Conturi care verifică Clubul Jiul Rovinari, este Poliţia Economică, care verifică un contract între primărie şi firma Garden Center pentru cositul ierbii, sunt controale aflate în derulare. Ei au avut tupeul să mă reclame la Agenţia Naţională de Integritate că am semnat un contract cu societatea Apă, Canal, Salubritate, firmă subordonată Consiliului Local, şi mă reclamă că am avut interes să dau contractul Consiliului Local. În schimb ei, Filip junior şi Podaru, vor să continue lucrările lui Dorin Filip, care a făcut contract cu Garden Center pentru peste 2,5 miliarde pe lună pentru 4 ani, în total peste 60 de miliarde de lei. Eu sunt de vină, cel care semnez un contract de 20 de ori mai mic decât al tău? Eu am interes să semnez un contract cu o firmă subordonată Consiliului Local? Cât tupeu ai să faci asta?

Rep.: Încă vă judecaţi cu PP-DD, în ce stadiu este procesul?

L.C.: Am avut două ordonanţe, două capete, unul s-a respins pentru că am cerut suspendarea ordinului prefectului până mă judec cu partidul, până a avea o hotărâre definitivă şi irevocabilă, iar în cel de a-l doilea mă judec cu partidul. Acesta a fost amânat până pe 20 noiembrie. Dacă voi câştiga voi cere partidului daune morale şi materiale pentru că eu am pierdut şi postul de primar, de viceprimar şi consilier local.

Vizualizări: 191

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: