Pârvulescu: Ruşeţ legitimează hotărârile Directoratului

Liderul sindical Dan Pârvulescu a comentat concluziile întâlnirii dintre Ion Ruşeţ şi ceilalţi sindicalişti plecaţi din Federaţia Naţională Mine Energie (FNME) şi administraţia CE Oltenia. Pârvulescu spune că prin aceste întâlniri Ion Ruşeţ legitimează hotărârile luate de Directorat. În plus, se mai pune problema calităţii lui Ion Ruşeţ în fruntea sindicaliştilor. Dacă ceilalţi sunt preşedinţi la sindicate, Ion Ruşeţ nu are nicio funcţie de conducere.

Salariatele din CE Oltenia vor primi câte 100 de lei şi o zi liberă de 8 Martie, angajaţii care îşi vând biletele de concediu şi tratament vor fi daţi afară şi reorganizarea TESA va fi stabilită de comun acord cu sindicatele. Acestea sunt cele trei mari decizii luate după discuţia liderilor proiectului SMEO şi administraţia CE Oltenia. Pârvulescu s-a oprit asupra ultimei probleme discutată marţi: reorganizarea TESA.

„Ruşeţ ia act de deciziile Directoratului şi atât“

Pârvulescu spune că administraţia ar fi trebuit să aibă un program de restructurare. „Toate organizaţiile sindicale ar fi trebuit să fie consultate la momentul când s-a început acest program. Ce e în neregulă este că nu se iau în calcul angajările politice, indiferent de cine au fost făcute. Nu e normal ca aceia să rămână pe posturi, iar cei cu vechime să fie daţi la o parte“. El a atras atenţia că transferul angajaţilor de pe un post pe altul nu se face corect. „Pe Codul muncii fiecare are dreptul de informare. Au apărut nişte acte adiţionale la CCM fără să apară în prealabil dispoziţia, o decizie“. Liderul Dan Pârvulescu pune la îndoială calitatea în care Ruşeţ s-a prezentat la discuţii şi crede că liderii au luat act de deciziile lui Laurenţiu Ciurel, nu au fost negocieri. „În acest moment sindicatele, să spun conduse de Ion Ruşeţ, merg să ia act de hotărârile Directoratului şi atât. Pentru că acelea sunt decizii de directorat nu sunt acorduri“, a declarat Pârvulescu. 

De asemenea, Dan Pârvulescu, preşedintele Minerul Peşteana, a declarat că şi FNME a cerut un bonus pentru salariate şi că ziua liberă este prevăzută în contractul colectiv de muncă. În ceea ce priveşte concedierea angajaţilor care îşi vând biletele, Pârvulescu spune că măsura este prea dură. El a admis că trebuie luate măsuri, însă nu de concediere. „Şi înainte erau prevăzute măsuri împotriva acestor persoane. Obligativitatea plăţii integrale a biletelor şi interdicţia de a mai primi bilet trei ani de zile“, a spus acesta. Pârvulescu a mai spus că orice procedură privind acordarea biletelor se stabileşte în Comisia Paritară, care nu s-a mai întrunit de anul trecut.

Vizualizări: 146

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: