Paşaport pentru Berlin

Performanţa de excepţie a româncelor de săptămâna trecută, de la Londra, asigură participarea acestora la Campionatele Europene în aer liber, rezervate seniorilor, din august, de la Berlin. Din echipa României face parte şi gorjeanca Andreea Pîşcu, care nu a făcut timpul necesar.

Echipa României, formată din Ancuţa Bobocel (locul 2 la individual – 31:42,12), Roxana Bîrcă (locul 4 individual – 32:30,97), Cristina Simion (33:20,37) şi Andreea Pîşcu (34:12,80), a reuşit să se urce pe prima treaptă a podiumului de premiere la Londra, la un super show atletic sub titulatura „Night of 10.000 m PBs”. România a devenit astfel lider european, surclasând team-ul britanic la el acasă, în prezenţa a peste 8000 de spectatori. Pe locul al treilea s-a clasat Germania.
În cadrul acestei întreceri s-a putut obţine şi baremul de calificare (33:20, la feminin şi 28:55, la masculin) pentru Campionatele Europene în aer liber, rezervate seniorilor, din august, de la Berlin, primele alergătoare tricolore reuşind să-şi asigure prezenţa la cea mai importantă competiţie a anului. În plus, cu paşaportul de Berlin în buzunar este şi Nicolae Soare care, în cursa rezervată bărbaţilor, a fost cronometrat în 28:25,38, record personal. (A.A.)

Vizualizări: 304

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: