„Calu” și Avram, reținuți după scandalul din Caractere. Poliţia caută un al treilea agresor

Doi bărbați din Târgu Jiu au fost reținuți după scandalul din clubul Caractere, iar un alt târgujian este căutat de oamenii legii. Printre cei trimiși în spatele gratiilor se află și Ionel Ștefănescu, poreclit „Calu”, care în urmă cu mai mulți ani a fost arestat pentru complicitate într-un caz de omor, victima fiind un jandarm. De această dată, cei trei târgujieni sunt cercetați pentru vătămarea unui doljean.

Scandalul a avut loc în noaptea de vineri spre sâmbătă, în clubul Caractere din Târgu Jiu. Un bărbat în vârstă de 32 de ani, din Craiova, a fost bătut de trei bărbați, în urma unui conflict. Cei trei presupuși agresori sunt Costel Văduva, zis Vali, Ionel Ștefănescu, poreclit Calu, și Vali Avram. Victima, Ilie Pară, zis Elvis, din Craiova, venise la Târgu Jiu pentru a discuta cu cei trei despre o afacere mai veche legată de un autoturism. Discuțiile au degenerat într-un scandal. Doljeanul a fost bătut crunt, suferind multiple traumatisme. Polițiștii i-au reținut pentru 24 de ore pe doi dintre agresori - Ionel Ștefănescu și Vali Avram. Costel Văduva încă mai este căutat de oamenii legii, acesta fiind de negăsit. „Din primele cercetări efectuate de polițiști a reieșit faptul că, în noaptea de 01/02 septembrie a.c., trei bărbați, de 26, 36 și 40 de ani, toți din Târgu Jiu, ar fi exercitat acte de violenţă asupra unui bărbat, de 32 de ani, din municipiul Craiova, județul Dolj, în timp ce se aflau în incinta unui local, din municipiu”, a declarat Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratuluid de Poliție Județean (IPJ) Gorj.

După audieri, cei doi bărbați au fost puși în liberate. Instanța a dispus în cazul lor măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

În noiembrie 2000, jandarmul George Răzvan Marchiş, din Baia Mare, a decedat după ce, în timpul executării unei misiuni, a fost bătut de mai mulți romi în timp ce încerca să aplaneze un conflict din fosta discotecă Vox din municipiul Târgu Jiu. Vinovați de moartea jandarmului au fost găsiți frații Ștefănescu. Costel Ștefănescu a primit 25 de ani de arest, iar fratele său, Ionel Ștefănescu, a primit 20 de ani de închisoare cu executare. În luna martie 2016, Ionel Ștefănescu a fost eliberat condiționat din Penitenciarul Târgu Jiu. 

Vizualizări: 5,626

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: