Pasti: Dacă voi fi exclus PSD, voi reveni când Dragnea nu va mai fi

Cristian Toader Pasti se aşteaptă să fie exclus din PSD, după ce declaraţiile sale anti-Dragnea au fost dezbătute pe posturile de televiziune naţionale. Pasti crede că Victor Ponta a fost forţat să-şi dea demisia şi că Liviu Dragnea este în blat cu Iohannis. PSD Gorj a emis un comunicat de presă prin care partidul se dezice de poziţia lui Pasti.

Rep.: Declaraţiile dumneavoastră au fost preluate de televiziunile centrale. Aţi fost atenţionat de liderii PSD?

C.T.P.: Nu mi-a atras nimeni atenţia. Eu declaraţiile le-am făcut miercuri, iar miercuri după-amiază am avut şedinţă de Birou Municipal PSD, atunci purtătoarea de cuvânt al partidului, Anca Borduşanu, chiar mi-a mulţumit de colaborare pentru că eu am participat la toate emisiunile radio şi tv trimis de partid sau cu ştiinţa partidului. Nu m-am dus niciodată că am vrut eu sau că am cerut eu. Deci întotdeauna am fost trimis cu aprobarea domnului preşedinte Cârciumaru, a domnului Călinoiu sau a domnului Aurel Popescu, ei sunt cei care girează participarea membrilor la aceste emisiuni. Nu poate să spună nimeni că eu am avut altă agendă decât cea a partidului, pentru că de fiecare dată am fost trimis de către partid. Am avut colegi din cadrul Biroului Municipal care m-au felicitat.

Rep.: Dar PSD Gorj a trimis un comunicat de presă prin care partidul se dezice de poziţia dumneavoastră.

C.T.P.: Faptul că se dezic de ce am spus eu este corect, pentru că în cadrul emisiunii respective am vorbit despre părerea mea, nu am spus că e părerea partidului. E părerea mea, dar în urma comunicatului PSD, lucrurile astea au fost preluate de televiziunile centrale şi au fost destul de mulţi oameni care mi-au luat apărarea şi mi-au dat dreptate. Mai mult decât atât, duminică seara domnul Victor Ponta a intrat în direct pe Realitatea TV şi a spus că, în timp ce dânsul conducea Guvernul şi-l conducea foarte bine, politruci din partid au avut altă agendă, iar cei din studio şi-au dat cu părerea că putea fi şi Dragnea printre politrucii ăia. Este bine ca oamenii să clarifice lucrurile astea. Mă gândesc ca mai important decât faptul că se vor lua măsuri împotriva mea este faptul că Liviu Dragnea ar trebui să iasă şi să liniştească activul de partid, în sensul că nu are nici o înţelegere cu Iohannis. Mai mult decât atât, trebuie să spună ce are de gând cu partidul, pentru că este singurul conducător care a luat PSD de la putere şi l-a trecut în opoziţie.

Rep.: Astea sunt doar frământări personale?

C.T.P.: Nu am frământări particulare pentru că am o familie frumoasă, am mai mult decât mi-am dorit în viaţa asta, doar că vreau să trăiesc civilizat şi să-mi fie respectată libertatea la opinie. Nu am angrenat partidul pentru că nu am funcţii de conducere în partid, sunt un simplu membru. Eu nu mi-am atacat niciodată colegii de la Gorj, dar mi se pare că Liviu Dragnea nu face ceea ce trebuie. Am spus că mi se pare, dar dacă eu greşesc atunci îmi voi cere scuze şi faţă de Liviu Dragnea şi faţă de opinia publică şi voi reveni în partid atunci când condiţiile îmi vor permite acest lucru.

Rep.: Vă aşteptaţi să fiţi exclus din PSD Gorj?

C.T.P.: Dacă eşti vertical şi spui adevărul, în momentul ăsta, în România, te poţi aştepta la orice. Eu mă amăgesc cu faptul că pentru adevăr oameni şi-au pierdut viaţa, au stat în lagăre de concentrare. Ei pot să ia orice măsuri împotriva mea, dar nu voi pleca din viaţa publică, nu voi renunţa la apariţiile radio şi tv pentru că fiecare membru al societăţii îşi poate spune părerea. Vreau să vă spun că am primit foarte multe semnale din partea altor membri PSD care gândesc la fel la ca mine. Eu mă pun la dispoziţia partidului, dar până când se va lua o hotărâre n-o să mai apar în mass-media ca reprezentând partidul. Vreau să rămân în PSD în continuare, vreau să rămân în Biroul Municipal, îl sprijin pe Aurel Popescu în tot ce face, dar dacă dânşii vor considera că trebuie să se ia o măsură cu mine o voi accepta cu seninătate. Mă aştept să fiu sancţionat, dar nu renunţ la PSD, chiar dacă voi fi dat afară, voi reveni atunci când Liviu Dragnea nu va mai fi preşedinte al partidului.

Vizualizări: 130

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: