Patinoarul de pe Insuliţa Jiului, gata în câteva zile

Patinoarul de pe Insuliţa Jiului ar putea deveni funcţional din acest weekend. Investitorul de la Craiova şi-a propus să termine lucrările de amenajare cât mai repede, dar a explicat că totul depinde de vreme. Acesta a stabilit şi tarifele de acces pentru cei care vor dori să se dea cu patinele pe patinoarul artificial. Tariful va fi unic.

Muncitorii societăţii din Craiova lucrează de zor la amenajarea patinoarului. Baza patinoarului a fost finalizată marţi, 13 decembrie, însă va mai dura câteva zile până se va forma gheaţa pe patinoar. Investitorul vrea să-l pună în funcţiune weekend-ul acesta, însă a explicat că va face asta numai dacă gheaţa va căpăta consistenţa necesară. Se vor putea da cu patinele simultan circa 150 de persoane pe suprafaţa cu gheaţă îngrădită. "Tarifele de acces sunt unice pentru adulţi şi copii. Astfel, pentru o oră de patinat clienţii vor plăti 20 de lei dacă închiriază ghetele de la patinoar sau 15 lei dacă vin cu ele de acasă. Mai există şi posibilitatea achiziţionării unui abonament cu 10 intrări. Valoarea abonamentului este de 175 lei cu ghete de la patinoar și 125 lei cu patine aduse de clienţi de acasă", a declarat Victor Vasile, reprezentant al investitorului.
Reprezentanţii firmei au spus că au avut ceva probleme legat de alimentarea cu energie electrică pentru producerea gheţii şi că speră ca acest deficit să fie remediat de primărie. Aceştia au mai spus şi că hotărârea de Consiliu Local prin care li s-a oferit posibilitatea să închiriere terenul de pe Insuliţa Jiului cu acest scop a fost avizată pe ultima sută de metri, deşi cererea lor a fost înregistrată din timp la primărie. Patinoarul va rămâne deschis pe Insuliţa Jiului cel puţin până în data de 15 februarie. Reprezentanţii firmei din Craiova au mai spus că în funcţie de impactul pe care îl va avea patinoarul la Târgu Jiu în acest sezon vor decide dacă de anul viitor vor realiza unul mai mare. Cel actual are circa 30 metri lungime şi 15 lăţime însă spaţiu în plus pentru extindere nu prea mai este în zonă. Aceeaşi firmă a amenajat un patinoar artificial şi la Craiova.

Galerie foto




Vizualizări: 1,680

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: