Ișfan: Vineri vom valida rezultatele concursurilor

Concursul pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct în unitățile de învățământ a ajuns la final. Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Gorj a anunțat luni că noii directori urmează să fie instalați în funcții înaintea sărbătorilor de iarnă. Vor mai fi însă școli unde noii directori vor fi numiți tot cu delegație de către inspectorul școlar general.

Din cele 20 de contestații formulate, doar 13 au fost soluționate în favoarea candidaţilor. Ion Ișfan, șeful ISJ Gorj, spune că cei mai mulți candidați și-au păstrat punctajul după contestaţii. Cel mai mare ghinion l-a avut profesorul Haralambie Hăinaru, care în primă fază s-a clasat pentru funcția de director la Colegiul Tehnic ”Henri Coandă”, însă contestația i-a adus un punctaj mai mic și a pierdut șansa. ”Vineri, în Consiliul de Administraţie, vom valida rezultatele concursului, după care vom proceda la eliberările din funcţie a celor care ocupă aceste posturi cu delegație și vom face în același timp și numirile în funcție ale celor care au câștigat concursul de director și director adjunct, urmând în continuare să semneze contractele de management cu ISJ Gorj și contractele administrativ-financiare cu primarii localităților. Contracte care vor fi valabile patru ani”, a spus Ion Ișfan, inspectorul școlar general al ISJ Gorj.
În cazul școlilor în care niciun candidat nu a reușit să obțină punctajul necesar pentru ocuparea funcţiei, directorii vor fi numiți tot cu delegație de către Ion Ișfan. Este şi cazul şcolii gimnaziale ”Gheorghe Tătărăscu” din Târgu Jiu. ”Conform aceluiaşi ordin de ministru, în aceste școli vor fi numiţi prin detaşare în interesul învăţământului de către inspectorul şcolar general, dar la propunerea Consiliului Profesoral al unității de învăţământ. Numirea va fi valabilă până la organizarea unui nou concurs, dar nu mai târziu de sfârşitul anului şcolar”, a mai spus Ion Işfan, inspector general.

Vizualizări: 988

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: