Scandal la Jilţ Nord! Salariaţii, mutaţi într-o „cocină“

Scandal la Cariera Jilţ Nord, unde câteva zeci de angajaţi au fost mutaţi într-o anexă în care plouă, este igrasie şi mucegai. În acel loc numit de salariaţi cocină aceştia trebuie să meargă să facă apelul, contraapelul şi să îşi primească atribuţiile de la superiori. În spaţiul respectiv se depozita cândva apa plată, spune revoltat liderul sindical Petre Mămăligă. Contactat telefonic, directorul Dumitru Dragu susţine că le-a făcut un bine pentru că salariaţii făceau apelul în curte. Directorul este contrazis de salariaţi.

Sindicalistul Petre Mămăligă de la Jilţ Nord a declarat că salariaţii de sectorul Haldă sunt revoltaţi deoarece directorul Dumitru Dragu a dat dispoziţie ca aceştia să facă apelul, contraapelul şi să-şi primească atribuţiile într-un spaţiu insalubru. Mămăligă a declarat că a încercat să stea de vorbă cu directorul pentru a rezolva problema, dar nu a găsit înţelegere. „Domnul Dragu a luat două linii de la sectorul 3 Haldă şi le-a trimis într-o anexă. Pentru a primi acolo sarcini de lucru, pentru a face apelul, contraapelul. Când am intrat era plin de mucegai, igrasie, ploua. Nişte condiţii insalubre. L-am sunat pe domnul director şi l-am rugat să găsim o soluţie. Mi-a spus să-l las în pace, că are altceva de lucru. I-am spus, trataţi oameni ca pe nişte animale, alea sunt condiţii de grajd“, a declarat Petre Mămăligă.

foto_sala_apel_jilt_6

foto_sala_apel_jilt_3

Dragu: Înainte făceau apelul în curte

Directorul Dumitru Dragu spune că înainte angajaţii făceau apelul în curte, iar el le-a asigurat condiţii. Ba mai mult, că angajaţii de la aceste sectoare lipseau de la muncă şi de asta sunt supăraţi că sunt verificaţi: „Am făcut sală de apel pentru că oamenii făceau apelul prin curte pentru că nu aveau unde să facă. Cu bănci cu tot ce trebuie, iar ei au stat ani de zile şi au neglijat treaba asta şi probabil le e necaz că am procedat aşa.  Le-am făcut sală de apel fără probleme. Puteţi veni să vedeţi despre ce sală e vorba. Nu sunt trataţi ca animalele, ei trebuie să vină la serviciu, nu le convine că unii plecau şi făceau ce voiau ei şi le este necaz“. El este contrazis de un angajat. Ionel Sorescu spune că se făcea apelul în aceeaşi sală cu alţi salariaţi şi nu în curte. Mai spune că suferă de astm şi condiţiile din sala respectivă îi afectează starea de sănătate. „Ne-a băgat pur şi simplu într-o sală care spun ei că e de apel, dar e un grajd. Am 34 de ani de muncă şi sufăr de astm, cu mucegai pe pereţi nu se poate sta. E mai rău ca animalele. Nu am făcut apelul în curte, astea sunt aberaţii. A fost o sală mare de apel, unde făceam apelul cu cei de la Excavaţii şi cu Încărcări. Vii ud la piele, cum a fost aseară, şi stai ca animalele. O să-i ia lumea cu huo, nu ştiţi ce e acolo, nici cocină de porci“, a povestit electricianul de la Jilţ Nord.

foto_sala_apel_jilt_5

Vizualizări: 151

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: