Răuţ şi Căldăruşe s-au bălăcărit la televizor. Vezi ce şi-au spus!

Răuţ – fosta mână dreaptă a lui Laurenţiu Ciurel şi Căldăruşe – încă sindicalist de casă al directorului, şi-au strigat la o emisiune tv lucruri legate de funcţii, angajări, acţiuni conspirative ilegale, mese tovărăşeşti, bani tocaţi la păcănele şi altele.

Scandalul dintre cei doi apropiaţi ai lui Ciurel, Ion Răuţ şi Gabriel Căldăruşe, a pornit după ce Răuţ a fost retrogradat şi a ieşit din graţiile directorului. Răuţ vorbeşte acum de o complicitate între directorul Ciurel şi sindicalistul Căldăruşe. Pentru a argumenta afirmaţia, el a prezentat o listă cu angajaţi CEO, candidaţi la funcţii de conducător formaţie şi lucru, declaraţi respinşi, dar rămaşi pe funcţii deoarece fac parte din Sindicatul Mine Energie Oltenia (SMEO). „Da, sunt respinşi şi sunt CFL-işti în continuare. Aveţi vreo treabă cu asta? Asta nu este complicitate?“, l-a întrebat Răuţ.

Căldăruşe a recunoscut de pe listă cel puţin doi angajaţi: Cosmin Băltăreţu şi Stelian Popescu. El a admis că sunt respinşi şi că sunt în continuare pe funcţii pentru că urmează să dea examen din nou. „Dar pe post cum ajunseseră înainte de examen“, a întrebat Răuţ.

Pe parcursul emisiunii, Căldăruşe a făcut afirmaţii de genul: „Am plătit mese şi am plecat acasă flămând. Haideţi să nu ne aducem aminte de aceste lucruri“. În aceeaşi notă, şi Răuţ a dat de înţeles că l-a împrumutat cu bani, dar Căldăruşe i-a jucat la păcănele. „Eu v-am sprijinit umanitar pentru că aţi spus că aveţi nevoie pentru copil, dar dacă i-aţi jucat la păcănele“.

Răuţ: Au încheiat o mizerie de acord

Cea mai mare parte a emisiunii a vorbit Gabriel Căldăruşe, care nu a mai putut fi oprit după ce a fost acuzat că a încheiat o mizerie de Acord cu administraţia la începutul anului. Acel Acord a adus companiei încă o amendă de la Consiliul Naţional de Combatere a Discriminării (CNCD), CEO dând prime doar angajatelor de la SMEO. „Dacă vorbeşte de contracte mizerabile, cum o fi fost Acordul din iarna lui 2015? Unele femei primesc 100 de lei, altele nu. Dacă nu vă împăca ministrul vă trezeaţi cu mii de procese pe care le câştigau oamenii. Chiar credeţi că puteţi să prostiţi o lume întreagă? O fi fost un avantaj pentru dvs., o fi fost un avantaj pentru administraţie. Interesul dvs. a fost să faceţi prostii, să faceţi acorduri mizerabile, să promovaţi oameni fără carte“, a spus Răuţ.

Căldăruşe a declarat că a vrut doar să-şi protejeze membrii de sindicat. El a continuat cu acuzaţii la adresa lui Răuţ. „Dvs. îi trimiteaţi pe oameni să faceţi muncă conspirativă la anumite ore. Noaptea. Cred că pe undeva a vrut să creeze o direcţie care să i se subordoneze dlui, obişnuit cu vechile metehne. Voia să facă un serviciu de informaţii propriu“, a spus Căldăruşe. „Ciurel când te trimite aici nu-ţi explică şi cum să porţi un dialog? Sunteţi atât de constrâns încât nu reuşirăţi să eliberaţi o opinie proprie? Şi mai aveţi un defect, nici ce vi se spune să spuneţi nu spuneţi corect“, a replicat Răuţ. „N-aţi reuşit să plecaţi de niciunde cu onoare. De peste tot v-a rejectat sistemul. Aţi încercat toată viaţa să oprimaţi libertatea“, i-a răspuns Căldăruşe.

Vizualizări: 158

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: