Muncitorii de la „Apele Române”, confundaţi cu hoţii de balast

Muncitorii unei firme contractate de Apele Române pentru a decolmata râul Şuşiţa au fost confundaţi de localnici cu hoţii de balast şi nu sunt lăsaţi să îşi facă lucrarea. Localnicii sunt temători pentru că anul trecut gospodăriile lor au fost inundate din cauză că malul râului a fost distrus de către hoţii de balast.

Lucrările de salubrizare a râului au început joia trecută. Muncitorii nu au putut face mare lucru întrucât au fost luaţi la rost de localnicii din zonă. Reprezentanţii Serviciului de Gospodărire a Apelor Române Gorj au mers vineri la faţa locului pentru a lămuri problema. Nu au reuşit însă să-i convingă pe localnici că muncitorii respectivi nu sunt hoţi de balast. „Nu este posibil aşa ceva, ce facem noi e spre binele lor, iar dacă vom întâmpina probleme de acest gen în fiecare zi nu ne vom putea face treaba, ba mai mult se va alege praful de munca noastră dacă va ploua”, a precizat Doina Isar, inginer şef în cadrul Serviciului de Gospodărire a Apelor Române Gorj (SGA) Gorj.

„Nu vom lăsa să-şi bată joc de noi”

Oamenii cred în continuare că au de-a face cu nişte hoţi şi se tem că gospodăriile le vor fi din nou inundate. „Ce fac ei nu se numeşte salubrizarea râului, ei ia pietriş pe care îl duc la drumuri. Ce să facem, să stăm cu mâinile în sân şi să ne trezim iar cu apa în curte? Nu-i vom lăsa să-şi bată joc de noi. Au venit mulţi ca ei, au săpat şi au distrus malul râului, după care au plecat fără să repare”, a spus un localnic din zonă.

Autorităţile locale spun că Serviciul Gospodărire a Apelor Române nu are nevoie de autorizaţie din partea primăriei pentru a efectua decolmatarea râului Şuşiţa.

Vizualizări: 115

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: