Patru gorjeni băgaţi în arest

În ultimele 24 de ore, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj au depistat, prins şi încarcerat, patru persoane pe numele cărora erau emise mandate de executare a pedepsei privative de liberate, una dintre acestea fiind pusă în urmărire la nivel naţional.

Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Târgu-Jiu l-au depistat şi reţinut pe D.P., de 39 de ani, din municipiu, condamnat la 3 ani închisoare pentru comiterea unor infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice.

Instanţa de judecată a reţinut ca stare de fapt că în noaptea de 8 octombrie 2009, în jurul orelor 00:10, D.P., aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice, a condus un autoturism pe strada Barajelor, a pierdut controlul asupra direcţiei şi a ieşit în afara părţii carosabile.

Bărbatul a refuzat atât testarea cu aparatul etilotest, cât şi prezentarea la o unitate medicală pentru recoltare de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Mai mult, la acea dată, poliţiştii rutieri au stabilit că D.B nu avea dreptul de a conducea autovehicule pe drumurile publice, permisul de conducere fiindu-i anulat din data de 17.09.2009.

* *

De asemenea, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Târgu-Jiu l-au depistat şi reţinut pe R.D.D., de 35 de ani, din municipiu, condamnat la 2 ani închisoare pentru comiterea infracţiunii de delapidare.

Instanţa de judecată l-a condamnat la această pedeapsă, constatând că bărbatul, în luna aprilie 2008, având calitatea de gestionar al unei firme din Târgu-Jiu, şi-a însuşit suma de 2.276 de lei, reprezentând bani din încasări, precum şi un polizor, o bormaşină rotopercutantă, 3 telefoane mobile şi alte bunuri în valoare totală de 4.500 de lei. De asemenea, a mai constat faptul că, anterior, la data de 30.03.2008, cu ocazia inventarului efectuat, R.D.D. a avut o lipsă în gestiune de 19.622 de lei.

 * *

Tot în cursul zilei de ieri, 11 aprilie, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Rovinari l-au depistat pe D.Ş., de 52 ani, din oraşul Rovinari, condamnat de Judecătoria Târgu-Jiu, la executarea unei pedepse privative de libertate de 1.047 zile de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunilor de tăinuire şi furt.

În sarcina bărbatului s-a reţinut faptul că acesta, în luna noiembrie 2009, a primit de la P.N., cantitatea de 17,4 tone de cărbune, cunoscând că aceasta provine din comiterea unei fapte penale, respective infracţiunea de furt.

Ulterior, în timp ce se afla în depozitul de cărbune aparţinând unei exploatări miniere, nu a mai predat cărbunele unităţii păgubite. Profitând de faptul că autovehiculul în care se afla cărbunele indisponibilizat, nu fusese descărcat, a părăsit cu acest autovehicul incinta depozitului, însuşindu-şi pe nedrept, fără consimţământul organelor abilitate, această cantitate de cărbune.

 * *

Astăzi, 12.04.2012, în jurul orelor 12:30, în timpul unei acţiuni executate pe raza municipiului Târgu-Jiu, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Gorj l-au identificat şi reţinut pe S.M.N., de 48 ani, din comuna Bengeşti-Ciocadia.

Acesta figura ca urmărit la nivel naţional întrucât se sustrăgea executării unei pedepse de  7 luni închisoare, la care a fost condamnat în data de 23.02.2012, de către Judecătoria Târgu-Jiu, pentru comiterea de infracţiuni la Legea asupra cecului.

Cei în cauză au fost încarceraţi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj.

Vizualizări: 119

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: