Patru medici epidemiologi trimiși în Gorj. Continuă ancheta epidemiologică!

Ministrul Sănătății a trimis în județul Gorj patru medici epidemiologi din alte județe. În cadrul Direcției de Sănătate Publică Gorj este un singur medic epidemiolog care nu mai făcea față investigațiilor. Chiar dacă inițial era anunțată reluarea anchetei epidemiologice, cei de la DSP Gorj au explicat că aceasta nu se va relua de zero, ci va continua.

DSP Gorj a cerut sprijinul Ministerului Sănătății pentru că singurul medic specialist din cadrul instituției a lucrat non-stop și nu mai făcea față. „Conducerea DSP Gorj a solicitat ajutor Ministerului Sănătății. Am avut până în momentul de față, la nivelul DSP Gorj, un singur medic epidemiolog. Am cerut ajutor, am cerut medici epidemiologi. Singurul medic a stat până acum non-stop și a desfășurat această anchetă epidemiologică non-stop, la sediul DSP, împreună cu asistentele”, a explicat Elena Pițian, purtătorul de cuvânt al DSP Gorj.

Sâmbătă, patru medici din alte județe au ajuns la Târgu Jiu să le dea o mână de ajutor specialiștilor de aici. „Am cerut ajutorul Ministerului Sănătății. Prin ordin de ministru, au fost desemnate patru persoane care au venit să ne ajute în ancheta epidemiologică. Va fi continuată ancheta, nu se va relua. Dumnealor ne vor ajuta și în ceea ce privește noii veniți, vor mai fi persoane care se întorc din zonele de risc. Este foarte greu pentru un singur om să facă acest lucru”, a mai declarat Pițian.

În acest moment, la nivelul județului Gorj sunt 314 persoane izolate la domiciliu. Au fost trimise la Institutul „Matei Balș” 125 de probe. 120 provin de la contacții direcți ai tânărului de 25 de ani din Prigoria și ai cetățeanului italian de 71 de ani, care a călătorit în județul Gorj, apoi a fost diagnosticat cu coronavirus.

În plus, cele cinci persoane de la Prigoria, mai exact rudele tânărului de 25 de ani pentru care s-a cerut instalarea într-un centru de carantină, rămân la domiciliu, izolate. Acestea nu sunt în carantină, au adăugat reprezentanții DSP Gorj.

Vizualizări: 1,992

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: