Familia din Prigoria a refuzat să meargă în centrul de carantină

Familia tânărului de 25 de ani din Prigoria, diagnosticat cu coronavirus acum câteva zile, a refuzat vineri seara să fie dusă într-un centru de carantină din Gorj. După circa două ore de discuții cu autoritățile, părțile au fost de acord ca și în continuare carantina să fie la domiciliu.

Părinții, bunicii și prietena tânărului au fost testați de câte două ori, testele fiind negative. De altfel, vineri și tânărul de 25 de ani a fost testat negativ.

Autoritățile din Gorj nu au anunțat unde sunt cele trei centre de carantină amenajate, precizând doar că acestea au 70 de locuri. În total, în județul Gorj erau vineri 253 de persoane în izolare la domiciliu.

Ministerul Sănătății a reproșat public vineri Direcției de Sănătate Publică Gorj faptul că familia tânărului nu a fost dusă într-un centru de carantină încă de de la început, dar și că a făcut raportări false.

actualizare: Comunicat de presa

În urma convocării în regim de urgență a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență din seara zilei de 28 februarie 2020 s-au adoptat următoarele:

În urma propunerii venite din partea noii conduceri a Direcției de Sănătate Publică Gorj, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, s-a aprobat în unanimitate ca în toate cazurile de contacți apropiați direcți cu o persoană care a fost depistată pozitiv ca purtător al coronavirusului COVID-19, să se instituie carantina la domiciliu.

Se revine astfel la hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență din dimineața zilei de 28 februarie 2020 prin care, la propunerea Direcției de Sănătate Publică Gorj, s-a aprobat mutarea celor cinci persoane aflate în izolare la domiciliu ca urmare a contactului direct cu persoana confirmată cu virusul COVID-19 din comuna Prigoria, sat Dobrana, în carantină în cadrul unuia dintre centrele de carantină din județul Gorj.

De asemenea, Direcția de Sănătate Publică Gorj a făcut precizarea în cadrul ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență că pe raza unității administrativ teritoriale Prigoria nu sunt necesare măsuri sau restricții cum ar fi suspendarea cursurilor la unitățile de învățământ, activități cultural-artistice sau alte activități care ar putea angrena public numeros.

Vizualizări: 3,817

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: