Două cazuri noi de coronavirus în România

Încă două cazuri de coronavirus au fost confirmate în România. Este vorba de un bărbat de 45 de ani din Maramureș care a venit din Italia pe 25 februarie cu febră, dar nu dintr-o zonă aflată în carantină. Bărbatul a fost la doctor în Italia, a ajuns cu febră în România, a fost internat la Clinica de boli infecțioase din Maramureș, apoi transferat la Cluj. Starea lui este bună.

Al doilea caz este al unei femei de 38 de ani din Timișoara care a fost pe 17 februarie în Italia, la Bergamo. Pe 25 februarie a avut primele simptome, pe 27 februarie a fost la spital, a fost testată și trimisă acasă în izolare. Pe 28 februarie testul a ieșit pozitiv, fiind acum internată la centrul din Timișoara.

Anunțul a fost făcut de Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătății. 

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a spus că au început anchetele epidemiologice. Vor fi testate toate persoanele cu care au călătorit cei doi noi pacienți sau care au intrat ulterior în contact cu acestea.

Reamintim că primul caz de coronavirus din România a fost în Gorj, un tânăr de 25 de ani din Prigoria, care este internat la centrul din București.

Vizualizări: 4,360

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: