Remedii naturiste pentru unghiile fragile

Lipsa unei îngrijiri corespunzătoare duce la apariția fragilității la unghii. Pentru a nu ajunge în această situaţie trebuie să îngrijeşti constant unghiile și să le menţii hidratate pentru a fi puternice.

Unghiile fragile care se rup la cea mai mică atingere nu au rezistență și nici aspect plăcut. Este posibil ca unghiile să fie deteriorate sau incapabile de a crește mai departe de vârfurile degetelor. Din fericire, aceste probleme frecvente pot ajunge o amintire dacă aplici o serie de remedii pentru a-ți întări unghiile fragile în mod natural.

Tratamentul pentru întărirea unghiilor pe bază de ceapă crudă este un remediu la îndemână. Este adevărat că mirosul de ceapă este neplăcut și te face să lăcrimezi, dar acest remediu îți face unghiile mai puternice. Taie o ceapă în jumătate, fă o gaură în mijloc și introdu vârfurile degetelor și unghiile în acel spațiu, lăsându-le acolo timp de 15 minute. Spală-te bine pe mâini la final dar pentru că mirosul persistă mai mult timp este indicat să aplici remediul seara sau în weekend.

Tratamentul pe bază de uleiuri naturale este benefic pentru unghii. Uleiul de migdale este cel mai bun, dar poți utiliza orice alt ulei esențial. Amestecă într-un vas două linguri de ulei de migdale cu două linguri de ulei de măsline. Aplică remediul pe unghii cu ajutorul unei bucăți de vată și lasă-l să se absoarbă. Repetă procedeul de trei ori pe zi.

Tratament pe bază de usturoi are aceeaşi problemă ca şi cel cu ceapă. Usturoiul are un miros la fel de neplăcut ca al cepei, dar frumusețea cere sacrificii. Mărunțește câțiva căței de usturoi și pune-i într-un pahar cu apă. Înmoaie vârfurile degetelor și unghiile în acest amestec timp de 20 de minute şi repetă procedeul de două ori pe zi.

Tratamentul revitalizant cu aloe vera este şi acesta recomandat pentru a avea unghii frumoase. Aloe vera are numeroase întrebuințări iar în cazul de față această plantă ajută la regenerarea unghiilor într-un timp foarte scurt. Amestecă bine o lingură de gel de aloe vera și trei picături de ulei de măsline. Înmoaie o bucată de vată în amestec și aplică-l pe unghii. Lasă-l să se absoarbă și repetă de câte ori consideri că este necesar.

Vizualizări: 822

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: