Patru zile de muzică populară de calitate la Târgu Jiu

Festivalul Național de Muzică Populară "Maria Lătărețu", aflat la a 20-a ediție, va începe luni, la Târgu-Jiu, și se va desfășura pe parcursul a patru zile până joi, 6 noiembrie, când se împlinesc 102 de ani de la nașterea artistei denumită și "Privighetoarea Gorjului".

Luni vor avea loc preselecțiile, marți va avea loc prima seară de concurs și apoi un recital oferit de Ansamblul „Maria Lătărețu” din cadrul Școlii Populare de Artă Târgu-Jiu. Miercuri va avea loc a doua seară de concurs, urmată de un recital extraordinar susținut de Ansamblul Profesionist „Doina Gorjului”, iar joi va avea loc Gala Laureaților, decernare premiilor, iar apoi un alt spectacol de muzică populară. „Tot joi, când se împlinesc 102 ani de nașterea Mariei Lătărețu, va avea loc un pelerinaj la casa muzeu a artistei din Bălcești și un moment artistic susținut de copiii de la secția externă Bălceștii Mariei din localitate", a declarat vineri, într-o conferință de presă, Iani Gârbaciu, purtătorul de cuvânt al Școlii Populare de Artă, Iani Gârbaciu.

Autoritățile vor primi sprijin în organizarea acestui festival și din partea Agenției Naționale de Turism (ANT), care va pune la dispoziție 12 corturi, o scenă dotată cu echipamente moderne, dar și materiale promoționale. "ANT va veni cu o scenă de 50 de metri pătrați, cu lumini inteligente, cu retroproiector și cu un număr de 12 corturi, astfel încât luni cei 19 meșteri populari de la Școala Populară de Artă vor fi regăsiți în 9 corturi amplasate în Piața Prefecturii, iar pe scena despre care vă vorbeam va fi organizat un concert intitulat Tarafurile Mariei Lătărețu", a precizat Viorel Gârbaciu, directorul Școlii Populare de Artă din Târgu-Jiu. (A.F.)

Vizualizări: 167

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: