Pază civilă sau deloc la CE Oltenia. Sute de salariaţi îşi pun întrebări!

Situaţie neobişnuită în noaptea de luni spre marţi la carierele şi termocentralele din Complexul Energetic Oltenia. Firmele de pază care au avut contract până pe 30 aprilie şi-au retras oamenii din dispozitiv pe 1 mai, la ora 0.00. Firma din Caracal căreia i-a fost atribuit contractul începând din 1 mai nu a avut oameni care să preia paza.

Safety Security SRL, o firmă din Caracal, ar trebui să asigure paza în majoritatea carierelor şi termocentralelor din Gorj în următoarele trei luni. Firma ar fi trebuit să aibă la 1 mai peste 500 de salariaţi cu care să asigure posturile de pază.

Surse din companie susţin că firma nu avea la data respectivă aceste contracte înregistrate la Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj. La miezul nopţii, când ar fi trebuit să înceapă prestarea de servicii de către noua firmă, paza era asigurată fie de salariaţii CE Oltenia, fie de agenţii de pază de la firmele care aveau contractele înainte, dar în civil, fără uniforme şi maşini, precum şi fără contracte de muncă valabile.

Peste 500 de agenţi de pază care lucrau la firmele care aveau contractele de pază cu vechile firme au de ales între a se angaja la noua firmă sau a-şi pierde locurile de muncă. Firma din Caracal are însă contract cu CE Oltenia pe numai trei luni, la un tarif care nu poate acoperi cheltuielile minime. Surse din sistem susţin că tariful sub care o firmă de pază nu poate coborî este de 14,6 lei/oră, aici intrând salariul minim, sporurile pentru ore de noapte, echipamentele şi dotările necesare. Cu toate acesta, firma din Caracal a venit cu un tarif de 10 lei/oră, iar oamenii se tem că dacă vor alege să lucreze pentru noua firmă, nu vor fi plătiţi.

Firma din Caracal a câştigat anul trecut şi contractul cu CET Govora, venind tot cu un tarif foarte mic. La începutul acestui an, Consiliul Concurenţei a demarat o investigaţie cu privire la firma din Caracal, suspectată de practici neconcurenţiale.

Vizualizări: 5,720

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: