Un afacerist din Motru îşi mută fabrica „la ţară”. Motivul!

Un afacerist care deţine o fabrică de termopane la Motru îşi va muta activitatea într-o comună vecină. Acesta va construi o hală modernă la Samarineşti, demersurile fiind deja avansate.

Fabrica de termopane din cadrul centrului de afaceri Leurda este a unui tânăr din Samarineşti. Adrian Pricop a cumpărat un teren în comuna sa şi vrea să construiască o hală în care să-şi mute activitatea de fabricare a termopanelor. „Avem un tânăr de aici, din sat, care are o fabrică de termopane pe raza municipiului Motru şi a achiziţionat un teren la noi şi vrea să-şi facă o hală. Ar fi foarte bine. Am înţeles că are undeva între 15 şi 20 de angajaţi. Pentru noi ar fi fantastic de bine să vină, că poate alături de el mai vin şi alţii. O să-şi mute şi activitatea de acolo. Și-a luat un teren destul de mare, de 5000-6000 metri pătraţi tocmai pentru asta. Acum lucrează la documente. Îi trebuie autorizaţie, vrea să-şi facă o hală performantă”, a declarat Marian Ardeiu, primarul comunei Samarineşti.   

Conform autorităţilor din Samarineşti, afaceristul are toate condiţiile să-şi transfere activitatea în localitate. În zonă sunt reţele de apă, în curând va fi funcţională şi canalizarea, iar terenul pe care l-a cumpărat de la un proprietar privat este situat la drumul judeţean recent modernizat.

Autorităţile din Motru spun că omul de afaceri a găsit la Samarineşti ce nu poate avea în municipiu. „Și tatăl lui şi-a mutat afacerea la ţară. Tot fabrică de termopane avea. A mutat-o anul trecut la Broşteni, în Mehedinţi, aproape de Motru. A construit o hală mai mare decât tot centrul nostru pe care îl aveam acolo, plus că avea nevoie de spaţiu şi în curte. Preferă să le mute la ţară, pentru că au nevoie de mai mult spaţiu. Pierderea pentru noi este că nu mai desfăşoară activitate pe raza municipiului, impozitele pe salarii. La centrul de afaceri Leurda era în chirie”, a comentat Gigel Jianu, primarul municipiului Motru.  

Vizualizări: 10,200

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: