PDL: 10 argumente pentru care asocierea CJ Gorj la Pandurii e nelegală

Consilierul județean al PDL Gorj, Dan Vâlceanu, a depus săptămâna trecută plângerea prealabilă referitoare la nelegalitatea hotărârii Consiliului Județean (CJ) Gorj din 29 noiembrie privind calitatea de asociat în cadrul Clubului Sportiv Pandurii. Vâlceanu dă zece motive pentru care asocierea CJ Gorj cu Pandurii este nelegală.

Consilierul PDL, Dan Vîlceanu, a solicitat revocarea hotărârii de asociere a Consiliului la Pandurii, la invitația CE Oltenia, argumentând prin faptul că proiectul nu a fost transmis comisiilor de specialitate în termenul prevăzut de Regulamentul de Organizare și Funcționare al Consiliului Județean. Vîlceanu mai spune că hotărârea privește „aderarea la asociație” și spune că nu există un act normativ care să permită „aderarea” CJ la o persoană juridică, termenul corect fiind acela de asociere. Hotărârea este fundamentată pe ideea realizării în comun cu Pandurii a unor acțiuni de interes județean, ori Vîlceanu spune că nu există un act normativ din care să rezulte că Centrul de Copii și Juniori este un proiect de interes public județean. Mai mult, nu există fundamentare pentru suma prevăzută în hotărâre, 200 de mii de lei, sau modul de cheltuire a acestei sume.

Atac la Ciprian Florescu

În plângerea prealabilă Vâlceanu mai scrie că asocierea CJ Gorj cu persoane juridice presupune încheierea unui contract de asociere, așa cum este prevăzut în Legea 273/2006, ori hotărârea nu aprobă un contract de asociere.

Consilierul județean invocă și o discuție din timpul ședinței, precizată în procesul verbal, dintre directorul executiv al Consiliului, juristul Costel Marcău, și consilierul Pantelimon Manta, care a spus că una spune titlul hotărârii și alta articolul 1. Cu toate acestea s-a votat în forma inițială, iar amendamentele nu au fost supuse votului.

Dan Vâlceanu îl menționează și pe vicepreședintele Consiliului Județean, Ciprian Florescu, despre care spune că a votat, deși proiectul îl viza direct, fiind desemnat membru în Consiliul de Administrație al CS Pandurii.

Vâlceanu mai are o nedumerire privind votul proiectului. Au fost prezenți 31 de consilieri, plus președintele Ion Călinoiu, acesta având drept de vot. În procesul verbal de ședință sunt consemnate 31 exprimate, fără să se specifice cine este persoana care nu a votat.

Pentru toate aceste motive, Dan Vîlceanu a atacat hotărârea la Consiliul Județean, Prefectura Gorj, de la care așteaptă răspuns în 30 de zile, urmând apoi atacarea în Contencios. Mai mult, în câteva zile Vîlceanu va promova un proiect de hotărâre pentru anularea celui aprobat în noiembrie, privitor la Pandurii.

Vizualizări: 159

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: