PDL şi UNPR nu ştiu ce vor: protocol sau alianţă?

Nici nu s-a încheiat protocolul de colaborare între PD-L şi UNPR la Gorj, că şi apar primele contraziceri între membrii celor două partide. În timp ce democrat liberalii susţin că îşi doresc doar un protocol, UNPR-iştii vor ca până la alegerile din 2012 să fie încheiată şi o alianţă între cele două formaţiuni politice.

Cel mai probabil joi, membrii Partidului Democrat şi cei ai Uniunii Naţionale pentru Progresul României de la Gorj vor semna protocolul de colaborare. Democrat-liberalii susţin că deocamdată va fi doar un protocol, urmând ca după alegerile din 2012 să se stabilească dacă vor face alianţă. „Am avut o serie de întâlniri la sfârşitul săptămânii trecute, unde am negociat termenii acestui protocol. Miercuri se va semna la Bucureşti, iar probabil că joi protocolul se va semna şi la Gorj. Este un protocol de colaborare care presupune susţinere reciprocă din partea partidelor implicate. Este prematur să vorbim de o alianţă înaintea alegerilor din 2012. Eu personal cred că nu va exista o alianţă înaintea alegerilor”, susţine Dan Vâlceanu, purtător de cuvânt al PD-L Gorj.

Vâlceanu este însă contrazis de preşedintele UNPR Gorj, care susţine că va exista alianţă înaintea alegerilor din 2012. Marius Vlaicu speră că între cele două formaţiuni politice va exista o legătură mai strânsă decât un protocol. „Eu cred că nu e exclusă o alianţă înaintea alegerilor din 2012. Noi ne dorim această alianţă pentru că avem de luptat împotriva unui rival foarte puternic, cum este USL-ul. Nu vrem alianţă de dragul funcţiilor, ci pentru că trebuie să ne unim forţele împotriva inamicului comun, de aceea cred că cel puţin la nivelul judeţului ar putea fi încheiată alianţa. Ştiu că la nivel central s-a transmis foarte clar că nu se vor încheia alianţe înaintea alegerilor, dar la Gorj, dacă cele două partide îşi doresc acest lucru se poate”, susţine Marius Vlaicu, preşedinte UNPR Gorj.

Protocolul va fi semnat şi de UDMR, însă la Gorj nu a avut loc nicio întâlnire cu partidul ungurilor, al cărui preşedinte este Clara Şerbănoaica.

Vizualizări: 88

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: