Pe locul 3 în sondaj, Daviţoiu crede că poate câştiga

Preşedintele PDL Târgu Jiu, Nicolae Daviţoiu, candidat la deputaţi pe colegiul 6, a declarat ieri că într-un sondaj făcut de partidul său la începutul campaniei electorale, Victor Ponta (USL) avea 57%, el 19% şi Dan Diaconescu (PP-DD) 21%. Daviţoiu crede că ar putea beneficia de zicala „doi se ceartă şi al treilea câştigă“ pentru că dacă Ponta nu va închide colegiul, el va merge în Parlament, chiar şi de pe ultimul loc.

Reporter: Ce colegii credeţi că va câştiga ARD?

Nicolae Daviţoiu: Sunt trei colegii pe care noi sperăm că vom câştiga. Avem şanse mari să luăm, eu zic doi deputaţi din cele trei şanse pentru că unul va fi luat de PP-DD. Noi vom avea un senator şi doi deputaţi. Şanse sunt peste tot, dar aici, pe colegiul 1, 2 si 4 sunt şanse de 70 la sută.

Rep.: Aţi făcut sondaje, cum staţi pe Colegiul 6 Târgu Jiu?

N.D.: În toate sondajele am între 15 şi 19 la sută. Acestea sunt scorurile până pe data de 15 noiembrie. Eu zic că-s sondaje corecte. Dan Diaconesu are în toate sondajele aproximativ pe acolo, într-unele cu două procente în plus, posibilităţi de creştere sunt la mine şi Dan Diaconescu. Nu cred că Ponta mai poate schimba ceva, el are 57 la sută cu o notorietate de 97 la sută. Eu zic că sunt şanse foarte mari ca acest colegiu să nu se închidă şi lupta va fi pentru numărul de voturi. Şi atunci, există posibilitatea ca ARD să prindă acest colegiu, chiar şi de pe locul 3.

Rep.: Acestea sunt rezultatele de la un sondaj mai vechi, dar preşedintele partidului spune că acum faceţi altul.

N.D.: Da, rezultatele le vom avea undeva pe 4-5 decembrie, Dar să ştiţi că pe cele trei colegii pe care vi le-am spus sunt şanse 70-75 la sută. La Senat sigur nu va fi închis vreun colegiu.

Rep.: Cum comentaţi campania făcută de contracandidaţii dvs.?

N.D.: Am văzut că USL împărţite nişte mizerii de fiţuici şi spun că dacă vom lua noi (n.r.- ARD) parlamentari, sigur aceştia o vor pune pe Elena Udrea prim-ministru. Aşa înţelege USL. De aceea mă bucur de campania pe care o duce PP-DD, pentru că nu sunt nici ei departe. Spune aici în pliant: am reuşit să lupt pentru ca Gorj să fie al şaptelea judeţ cu finanţare de la centru. Păi şi sumele de 220 de milioane de euro date la Târgu Jiu de Elena Udrea? Se laudă cu locuinţe sociale. Banii sunt repartizaţi de Guvernul Boc, la cinematograf de asemenea, lucrările sunt începute din toamnă. Şi atunci, care este diferenţa dintre Ponta şi Diaconescu? Nu poţi să iei realizările altui guvern şi să spui că ai făcut tu. Nici mutarea sediului CEO nu a creat locuri de muncă, cum spun ei. Vedeţi pliantul din 2008, nici gând să fie promisiuni de cinematograf sau altceva. Astea sunt pure întâmplări. E rău să-ţi arogi nişte merite care nu sunt ale tale. Afişele ne sunt rupte!  Eu înţeleg că două zile cât vine, Ponta nu suportă afişele celorlalţi. Peste tot vezi roşu în faţa ochilor. Când a fost dl Ponta la Artego mi-au rupt toate afişele, înainte de coloana oficială au trecut alţii să rupă afişele.

Vizualizări: 155

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: