Pedeapsă finală pentru un gorjean țepar de meserie

Mircea Brădescu mai are un pic și împlinește 60 de ani, dar următorii ani din viață și-i va petrece în spatele gratiilor, el fiind condamnat la pușcărie, după ce Înalta Curte de Casație și Justiție i-a respins recursul pe care l-a depus la sentința Curții de Apel Craiova de anul trecut care îl trimitea după gratii pentru 7 ani.

La Tribunalul Gorj, pe fond, bărbatul primise cu o jumătate de an mai puțin, alte condamnări anterioare suferite de acesta pentru același gen de fapte determinându-i pe magistrații din Bănie să îi majoreze pedeapsa. În plus, pentru 5 ani după executarea pedepsei, lui Brădescu i se interzic o serie de drepturi civile, sentința magistraților obligându-l pe acesta și să plătească statului toți banii pe care nu i-a achitat atunci când a fost în libertate. „Obligă intimatul inculpat la plata sumei de 602.172 de lei – reprezentând TVA, impozit pe profit şi accesorii aferente TVA – precum şi a penalităţilor şi a dobânzilor specifice fiecărei obligaţii fiscale până la data achitării lor integrale. (...)Admite cererea de instituire a măsurilor asiguratorii asupra bunurilor inculpatului formulată de partea civilă şi în baza art. 353 alin. 1 cod proc. penală rap. la art. 11 din Legea nr. 241/2005 instituie sechestru asigurator asupra bunurilor mobile şi imobile prezente şi viitoare, aparţinând acestui inculpat, până la concurenţa sumei de 602.172 de lei. Confiscă, în baza art. 118 alin. 1 lit. e cod penal, suma de 354.141,16 de lei de la inculpat”, se arată în decizia instanței. 

Mircea Brădescu a fost arestat în iunie 2011, după ce instanțele de judecată de la Gorj emiseseră pe numele său mandat de arestare. Bărbatul fusese condamnat la executarea a două pedepse, de 3 și, respectiv, 2 ani, după ce prejudiciase bugetul de stat cu alte câteva sute de mii de lei. În același an, instanța de judecată a admis cererea de angajare a răspunderii acestuia în procesul de faliment al uneia dintre firmele sale, fiind obligat să plătească aproape 600.000 de lei. Într-un alt proces, Brădescu era obligat de instanțe să plătească statului peste 230.000 de lei impozit pe profit și aproape 1,2 milioane lei taxă pe valoarea adăugată. Cu doi ani în urmă, Tribunalul Gorj îl obliga pe același individ, prin antrenarea răspunderii, să plătească unei alte firme a sa peste 225.000 de lei, firmă, de asemenea, intrată în faliment. Cu mai bine de un deceniu în urmă, Brădescu declara într-un interviu că a fost căsătorit de șase ori și în fiecare căsătorie a avut câte un copil. Numărul firmelor sale a fost și mai mare, de 15, până în 1997, el spunând cu mândrie că unul dintre șoferii săi din perioada de după Revoluție a fost Ion Bârcină zis Dan Goeru, asta înainte ca și Bârcină să devină mare om de afaceri.

Vizualizări: 141

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: