Pedeapsă mai mică, pentru fugarul Puienică

Un prim verdict al judecătorilor a fost pronunțat în dosarul în care un tânăr din Bengești Ciocadia a fost judecat pentru că la începutul anului a refuzat să oprească la semnalele agenților rutieri de a trage pe dreapta. Cosmin Puienică ar fi trebuit să oprească BMW-ul său undeva în zona Coloanei fără Sfârșit, dar i-a ignorat pe polițiști și a gonit spre Scoarța, reușind să își piardă urma.

Agenții au pornit în urmărirea lui și chiar au tras mai multe focuri de armă, nimerind inclusiv autoturismul, fără ca șoferul să se sperie și să oprească. Mașina a fost găsită apoi într-o parcare din Târgu Jiu, Puienică spunând că nu el era la volan, deși ulterior s-a dovedit că el a condus, fiind arestat preventiv în cele din urmă, mai ales că nu avea permis valabil în momentul în care s-a urcat la volan. Pentru toate aceste isprăvi magistrații l-au condamnat la închisoare cu suspendare, verdictul nefiind unul definitiv.
„Condamnă pe inculpatul Puienică Cosmin, la pedeapsa de 1 an si 3 luni închisoare. În temeiul art. 335 alin.2 Cp cu aplic. art. 396 C.pr.pen., condamnă același inculpat, la pedeapsa de 9 luni închisoare. În baza art. 38, 39 C.pen., aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea de 1 an şi 3 luni închisoare, pe care o sporește cu 3 luni, urmând ca inculpatul să execute 1 an şi 6 luni închisoare. În temeiul art. 91 C.pen. dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei de 1 an si 3 luni închisoare pe un termen de supraveghere de 3 ani”, se arată în decizia instanței. În cei trei ani de supraveghere tânărul trebuie să fie permanent la dispoziția autorităților, să își justifice mijloacele de existență, dar și să presteze 90 de zile de muncă în folosul comunității la Primăria Bengești Ciocadia. Prin sentința respectivă instanța a dispus și punerea în libertate a șoferului fugar, verdictul putând fi contestat de către procurori.
Sentința a fost dată în aceiași zi în care un alt șofer tras pe dreapta de agenții rutieri a fost condamnat tot de către Judecătoria Târgu Jiu la 1 an de închisoare pentru că a refuzat să îi fie prelevate probe de sânge pentru a i se stabili alcoolemia. Executarea pedepsei a fost suspendată și înlocuită cu un termen de încercare de doi ani, timp în care, de asemenea, inculpatul Grigore Sergiu Tărău trebuie să fie permanent la dispoziția autorităților, inclusiv să anunțe dacă pleacă de acasă pentru mai mult de cinci zile. Un alt gorjean găsit băut la volan de către agenții rutieri, Alexandru Butură, a primit și el o condamnare din partea Judecătoriei Târgu Jiu, pentru faptele sale el primind o condamnare de 10 luni de închisoare. Și executarea acestei pedepse a fost înlocuită cu un termen de încercare de 2 ani, timp în care bărbatului îi este interzis, printre altele, să conducă vreo mașină în acest interval de timp.

Vizualizări: 937

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: