Pedeapsă majorată pentru un proxenet din Turcinești

Judecătorii Tribunalului Gorj au admis joi cererea prin care un gorjean condamnat deja în două dosare de trafic de persoane și proxenetism a solicitat să îi fie contopite pedepsele pe care instanțele le-au dispus anterior împotriva sa. Ion Claudiu Cartianu a fost găsit vinovat pentru acuzațiile pe care i le-au adus procurorii DIICOT și în fiecare dosar s-a ales cu câte o condamnare, acum solicitând contopirea acestora. Perioada pe care o va petrece însă bărbatul în spatele gratiilor trece de un deceniu, ceea ce înseamnă că nu va ajunge prea curând pe la locuința sa din Turcinești.

„Contopeşte pedepsele cu închisoarea aplicate prin sentinţele menţionate şi repuse în individualitatea lor, în pedeapsa cea mai grea, de 5 ani închisoare, pe care o sporeşte cu 5 ani şi o lună închisoare, urmând ca inculpatul să execute 10 ani şi o lună închisoare. (…) deduce din pedeapsa principală aplicată durata executată de la 17.03.2012 până la 26.01.2016 şi de la 24.10.2017 la zi şi menține starea de detenție a petentului”, se arată în verdictul instanței gorjene, care nu este definitiv, putând fi contestat. 

Prin decizia respectivă, magistrații au menținut și interdicțiile pe care le avea Cartianu, căruia i s-a interzis să ia legătura cu victimele sale sau cu anumiți martori din dosar.

Vizualizări: 1,954

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: