„Pedeapsa“ pentru eliminarea Energiei din Cupă: suspendare 6 etape!

Energia Târgu Jiu a fost eliminată din Cupa României în urma unor decizii greşite ale arbitrilor, la meciul cu Atlassib Sibiu, iar Federaţia Română de Baschet a hotărât ca arbitrii să fie suspendaţi şase etape. Motivarea deciziei nu este clară, în timp ce greşelile arbitrilor sunt extrem de clare.

Conducerea CS Energia Târgu Jiu a acuzat numeroase greşeli de arbitraj la meciul cu Atlassib Sibiu, care au dus la eliminarea din Cupa României a formaţiei conduse de Antonis Constantinides. Energia a depus un memoriu, iar federaţia a luat o decizie. În urma analizei video, Colegiul Central al Arbitrilor a decis că arbitrii Laurenţiu Grigoraş, Mircea şi Alin Faur se fac vinovaţi de “greşeli repetate în interpretarea sau aplicarea ROJB, care nu au influenţat, însă, rezultatul final, rezultate în urma raportului comisarului sau a analizei video a comisiei”.

Pedeapsa pentru „greşelile care nu au influenţat rezultatul“ este suspendarea două etape. Ei au mai primit încă patru etape de suspendare deoarece “în urma analizei video a comisiei rezultă arbitraj cu greşeli indiferent de raportul comisarului”. Astfel, cei trei nu vor arbitra şase etape, dar Energia nu mai participă în Cupa României, competiţie pe care a câştigat-o în 2013.

Vizualizări: 122

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: