Lovitură dură pentru fosta asistentă şefă de la Oncologie

Decizie curajoasă a magistraţilor gorjeni în dosarul care o vizează pe fosta asistentă şefă de la secţia Oncologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, Simona Creţu. Anchetată împreună cu alte colege într-o cauză mai amplă ce viza fraudarea bugetului de sănătate prin decontarea în fals a unor tratamente aplicate bolnavilor incurabili, aceasta a fost de acord la un moment dat să colaboreze cu procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi să îşi recunoască faptele.

O asemenea atitudine îi aduce o pedeapsă mai mică, una chiar cu suspendarea executării unei eventuale perioade privative de libertate, numai că înţelegerea inculpatei cu procurorii trebuia validată şi de judecători. Magistraţii au decis pentru prima dată să nu admită acordul de recunoaştere a vinovăţiei, cerându-le procurorilor să aprofundeze cercetările, verdictul nefiind unul definitiv.

„Respinge acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat între Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi inculpata Creţu Simona, privind infracţiunile de înşelăciune în formă continuată şi fals în înscrisuri sub semnătură în formă continuată, ambele fapte aflate în concurs şi trimite dosarul procurorului în vederea continuării urmăririi penale”, a decis instanța. (G.I.)

Vizualizări: 6,186

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: