Miruţă va conduce alegerile în Gorj

Fostul preşedinte al Tribunalului Gorj, Gheorghe Miruţă, a fost tras ieri la sorţi în funcţia de preşedinte al Biroului Electoral Judeţean pentru alegerile europarlamentare din luna iunie. Tragerea la sorţi s-a făcut în lipsa reprezentanţilor partidelor politice, care au manifestat o acută durere în cot în privinţa participării la evenimentul respectiv, unii spunând că nu au aflat din timp de desfăşurarea tragerii.

Gheorghe Miruţă este în prezent vicepreşedinte al Tribunalului şi participă pentru prima dată la procesul electoral, după ce, în anii trecuţi el a fost cel care îi trăgea la sorţi pe ceilalţi magistraţi în birourile electorale. Ani de zile mâna fostului preşedinte a scos din urne, de fapt din nişte cutii, plicuri sau ce se mai nimerea pe acolo, numele şefilor biroului electoral, de data aceasta rolurile inversându-se. Actualul preşedinte al Tribunalului Gorj, Florin Encescu, este cel care, în prezenţa prefectului Ion Florescu, a efectuat tragerea la sorţi. Ca un făcut, Miruţă a fost cam singurul magistrat prezent pe acolo, de urât ţinându-i pentru scurt timp şeful de la Litigii şi conflicte de muncă, Stelian Ulmet, care a mai participat la alegeri cu mulţi ani în urmă. Miruţă s-a mirat un pic de "norocul" care a picat pe capul său, el comentând mai puţin noua postură în care se află şi mai mult palinca mult mai bună pe care o face la Novaci şi despre care susţine că este "mai superioară" decât cea a cumnatului Pantelimon Manta.
 Gheorghe Miruţă va avea doi locţiitori la preşedinţia Biroului Electoral Judeţean, în persoana magistraţilor Marinela Vlăducu şi Carina Morie. De asemenea, nici acestea nu au mai fost implicate până acum în organizarea procesului electoral la nivel de judeţ.
 
 Partidele au chiulit la tragerea la sorţi

 Partidele politice nu şi-au trimis reprezentanţi la evenimentul programat pentru ora 11.00 la Tribunal. Motivele pot fi două şi ţin de eventualul dezinteres al acestora, dar şi de posibila neaflare la timp a locului şi orei la care urma să aibă loc tragerea la sorţi. Preşedintele Florin Encescu a decalat chiar cu un sfert de oră tragerea la sorţi, în speranţa că la Tribunal vor ajunge şi politicienii, la câteva minute după desemnarea lui Miruţă la sediul instituţiei ajungând reprezentanţii PSD şi PNL, care au părăsit însă clădirea în scurt timp, după ce au aflat numele preşedintelui BEJ Gorj. 
 Partidele politice au recidivat astfel pentru că şi la alegerile de anul trecut acestea nu şi-au trimis reprezentanţii. Formaţiunile politice au posibilitatea să conteste tragerea la sorţi de ieri, însă, la cât de mult le-a interesat e puţin probabil că vor găsi vreun motiv serios pentru a face un asemenea demers, mai ales că, până acum, niciun politician nu s-a luat "în gură" cu şeful Biroului Electoral încă din prima zi. Singurul care a avut probleme anul trecut de această natură a fost Nicolae Mischie, căruia i-a fost respinsă iniţial candidatura, dar acceptată după o serie de victorii obţinute la instanţă. Mischie s-a certat atunci cu fostul şef al BEJ Gorj, Dumitru Păsărin, un magistrat cu care nici jurnaliştii nu au avut cele mai cordiale relaţii, în ciuda implicării sale repetate în derularea alegerilor la nivel de judeţ.

 Sediul BEJ în biroul lui Greblă

 Prefectul Ion Florescu a anunţat cu această ocazie că sediul Biroului Electoral Judeţean va fi amenajat la parterul Prefecturii, în cabinetul senatorului PSD Toni Greblă. Anterior, când a fost senator, Florescu a avut şi el cabinetul acolo, sediul BEJ Gorj fiind amenajat mereu până acum în spaţiul în care deputatul Victor Ponta are cabinetul parlamentar. Ponta şi-a modernizat însă cabinetul la începutul anului, amenajându-l cu finisaje şi mobilier modern, spre deosebire de celelalte spaţii din Prefectură. Greblă spune că "nu se supără" şi că se va muta în apropiere de biroul vicepreşedintelui Consiliului Judeţean, Corneliu Popescu. El la rândul său a organizat diferite alegeri la nivel de judeţ şi ştie că e musai să lase liber biroul. "Am înţeles faptul că trebuie să pun biroul la dispoziţia Prefecturii în perioada alegerilor şi nu e o problemă. Ştiu şi eu că e nevoie de un birou care să fie situat în apropiere în primul rând de Direcţia Judeţeană de Statistică, iar cum biroul lui Victor Ponta a fost recompartimentat după alegerile de anul trecut, am acceptat să mă mut eu până în luna iunie într-un spaţiu ceva mai restrâns ca suprafaţă, dar tot la parterul Prefecturii. Trebuia să las liber acolo pentru că şi accesul celor care vin cu sacii de buletine de vot atunci în noaptea alegerilor se face mai uşor şi, din punctul acesta de vedere, nu este nicio problemă", ne-a precizat Greblă.


Vizualizări: 169

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: