Pedofilia asumată și violul mediatic

Dacă aș avea un bănuț pentru fiecare minoră cu care am vorbit despre filosofie și-am jucat bridge, acum mi-aș permite o uniformă de elevă pentru prietena mea actuală. Pedofilia, după părerea mea, este clar definită doar de la vreo 14 ani în jos. În rest, raza de acțiune a pedofiliei poate fi extinsă, în unele cazuri, și la vârste mult mai înaintate. Pedofil ești atunci când domnișoara e copil la minte, ca să fiu mai precis. Atunci te și simți pedofil, de altfel. Cu siguranță ați întâlnit fete de 28 de ani atât de simple la minte încât v-ați simțit un pedofil șantajist. Așa cum ați întâlnit fete de 16 suficient de mature din toate punctele de vedere încât să nu te simți prost dacă le scoți la un Cico. Bine, ar ajuta ca nici tu să n-ai peste 40 de ani, dar în fine.

Adevărata problemă este în America. Acolo, pedofilii se dau bolnavi și mai au puțin până vor cere (și vor reuși) să fie acceptați de societate. Zilele astea e un scandal mare cu un fost antrenor de fotbal american la nivel de școli acuzat de peste 40 de copii (băieți) că a abuzat sexual de ei. Contactat de presă, presupusul pedofil a luat vocea și argumentele lui Michael Jackson. A spus clar că, citez, ”îmi place să fac duș cu ei și să ne jucăm de-a căluțul, iubesc copiii”. Moderatorul emisiunii se holba la el. Într-un târziu, l-a întrebat: ”sunteți pedofil?”. Tăcere de câteva secunde. ”Nu...”. Moderatorul insistă: ”Simțiți o excitație de natură sexuală în preajma copiilor?”. Tăcere ceva mai lungă. ”Nu”. Și de aici încolo e treaba avocaților și-a mentalității avangardiste.

Cazurile cu profesori care (sanchi!) violează eleve de liceu sunt o problemă doar în măsura că elevele respective ar trebui să primească niște consiliere sexuală. În cazul profesorului de sport de la Jean Monnet, diferența de vârstă nici măcar nu era foarte mare. Aproape că puteau fi prieteni și nimeni nu se supăra? A violat-o? Să fim serioși. Relația victimă-agresor nu mi-e foarte clară aici. Aș fi mai degrabă înclinat să cred că un profesor de la Jean Monnet (cocalar și libidinos, e drept) este violat repetat de către o elevă. Violat mediatic.

Vizualizări: 114

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: