Pensiile vin mai devreme în decembrie

Toate pensiile care trebuie să ajungă la gorjeni în decembrie vor fi plătite în avans, ca urmare faptul că bugetarii, inclusiv poştaşii, vor avea două minivacanţe de Crăciun şi Anul Nou. Pentru că cele două eveniment cad marţea, guvernul a stabilit să fie zi liberă şi lunea, astfel că în a doua jumătate a lunii decembrie sunt puţine zile lucrătoare.

Toate pensiile aferente lunii decembrie vor fi virate în avans, în intervalul 7-19 decembrie, de către Casa Naţională de Pensii, urmând că pensionarii să-şi primească banii până pe 21 decembrie. „Guvernul a primit o notă din partea Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale prin care se propune plata în avans până la data de 21 decembrie 2012 a pensiilor. Acest tip de demers a fost iniţiat în fiecare an, astfel încât pensionarii să-şi primească drepturile băneşti înaintea sărbătorilor de iarnă. În acest scop, Casele teritoriale de pensii vor trebui să pună la oficiile poştale ordinele de plată reprezentând sumele aferente cu două, respectiv trei zile mai devreme faţă de prevederile convenţiei încheiate între Casa Naţională de Pensii şi Poşta Română”, a spus purtătorul de cuvânt al Guvernului, Andrei Zaharescu, după şedinţa Guvernului.

O decizie similară a fost luată în primăvară, în luna aprilie, înaintea Paştelui. În judeţul Gorj, peste 86 de mii de pensionari vor primi banii în avans pentru luna decembrie, a precizat Rodica Ghimiş, directorul Casei Județene de Pensii Gorj.

Vizualizări: 172

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: