Pensionarii, obligaţi de medici să-şi declare veniturile

Medicii de familie nu mai vor să plătească din buzunar medicamentele compensate prescrise pensionarilor. Casa de Asigurări de Sănătate le impută reţetele compensate 90% pentru pensionarii care declară venituri sub 700 de lei, dacă din anchete paralele rezultă venituri mai mari.

Medicii şi-au luat măsuri de precauţie şi le cer pensionarilor pe lângă cuponul de pensie o declaraţie pe propria răspundere că nu au şi alte venituri. Unii medici solicită chiar adeverinţă de la fisc. „Nu avem ce facem. Știm că este greu pentru unii pensionari să meargă la Direcția de Finanțe după acea adeverință, dar ne trebuie și nouă acoperire. Cei de la CJAS abia așteaptă să ne prindă ca să ne ia din puținii bani pe care ni dau”, a precizat un medic de familie, explicând că nu are cum să verifice altfel dacă pensionarul are şi alte venituri.

Mihai Moisescu, președintele Patronatului Medicilor de Familie din Județul Gorj, a spus că şi el îşi pune pacienţii să declare pe propria răspundere că nu au alte venituri. „Eu și mulți colegi de ai mei îi punem pe pensionari să dea declarație pe propria răspundere, pentru că sunt direct răspunzători dacă înregistrează venituri mai mari de 700 de lei. Eu am avut cazuri când mi-a venit de la CJAS adresă că trebuie să îmi impute câteva sute sau mii de lei pentru aceste reţete compensate 90%, iar atunci eu le-am dat declarația pacientului și răspunderea s-a îndreptate către asigurat”, a precizat Moisescu.  

Vizualizări: 137

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: