Percheziţii DIICOT în Gorj. Păcăleau clienţii cu anunţuri de vânzare

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Sibiu au efectuat, miercuri, nu mai puţin de 12 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Sibiu, Vâlcea, Gorj şi Constanţa, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunii de fraudă informatică.

Potrivit DIICOT, în perioada 2014-2015, şapte suspecţi  au constituit un grup infracţional organizat specializat în săvârşirea de fraude informatice, prin intermediul unor site-uri de vânzări online din America de Sud. S-a reţinut că membrii grupului au postat anunţuri fictive pe mai multe site-uri de vânzări on-line, anunţuri de vânzare a unor bunuri inexistente în realitate (în special autoturisme), comunicând informaţii eronate victimelor tranzacţiei prin intermediul poştei electronice şi/sau a mesajelor SMS, constând în modalitatea de achiziţie, plata preţului, transferul/transportul bunurilor respective.

Pentru a putea a intra în posesia sumelor de bani provenite din fraudele informatice, suspecţii le indicau potenţialelor victime anumite conturi bancare în care să fie virate sumele de bani pentru produsele „oferite spre vânzare”, iar uneori transferul banilor se făcea inclusiv prin intermediul serviciilor de transfer rapid de bani.

Anchetatorii au aflat că membrii grupului infracţional au deschis conturi pentru a fi folosite la fraudele informatice şi în afara în României, în speţă fiind identificate astfel de conturi  deschise la instituţii bancare din Ecuador.

„Cu ocazia percheziţiilor domiciliare au fost identificate şi ridicate sisteme informatice (laptop-uri – în unele cazuri chiar în curs de folosire la săvârşirea de fraude informatice, telefoane mobile, medii stocare), precum şi sume de bani (84.150 lei, 5.500 Euro, 820 lire sterline şi 500 USD)”, au anunţat procurorii DIICOT.

La sediul DIICOT Sibiu au fost duse la audieri 22 de persoane.

Vizualizări: 1,591

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: