Percheziții la CJ Gorj și la locuința unui vicepreședinte

Percheziții la domiciliul vicepreședintelui Consiliului Județean Gorj, Dorin Tașcău. DNA a ridicat documente și de la Consiliul Județean Gorj, legat de lucrări efectuate de firme care au legătură cu Tașcău. Este suspectat că din calitatea de vicepreședinte a facilitat lucrări între CJ Gorj și firme apropiate. 

”Probabil o incompatibilitate între funcția de vicepreședinte și o serie de activități economice, dar firmele respective nu sunt administrate de mine”, a spus Tașcău.

”Au fost percheziții la ora 6, 6 și ceva. O echipă de la DNA Craiova s-a prezentat pentru percheziție la domiciliu și la Consiliul Județean. Mi-au spus că e vorba de o serie de activități. Deci chiar așa e articolul 12, nu știu ce, activități financiare făcute.... N-am dreptul ca vicepreședinte al Consiliului Județean să fac activități economice, ceva de genul ăsta.  Păi cred că firmele respective de care vorbesc sunt administrate mine, dar nu-s administrate de mine. Mă rog, o să vedem. Am pus la dispoziție tot. Nu,  asociat am dreptul să fiu, sunt într-una dintre ele, dar în rest, nu, să administrez niciuna dintre ele. Sunt diverși administratori. N-are sens să intrăm în detalii acum. Ceea ce pot să vă spun este că urmează procedura, deocamdată iau documente. O să fie probabil o serie de cercetări în perioada următoare, când va fi și cam asta e. Deci, asta e tema, în sensul că ar fi probabil o incompatibilitate între funcția de vicepreședinte și o serie de activități economice. Dar, repet, firmele respective nu sunt administrate de mine. Vedem ce se întâmplă în continuare”, a spus Dorin Tașcău. 

Consiliul Județean Gorj nu a oferit încă niciun punct de vedere, confirmând doar că este în desfășurare o acțiune de control într-un dosar aflat sub cercetarea DNA Craiova.

Știre în curs de actualizare. 

Galerie foto


Vizualizări: 9,697

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: