Percheziţii la influenţi oameni de afaceri din Gorj

Oamenii legii au efectuat vineri, 26 februarie, 16 percheziţii pe raza a cinci judeţe, din care jumătate au avut loc în Gorj. Anchetatorii vorbesc de o evaziune fiscală de peste trei milioane lei din vânzarea şi cumpărarea de piese auto. Mai multe persoane au fost audiate în acest caz.

Poliţiştii specializaţi în investigarea infracţiunilor economice, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, au efectuat vineri percheziţii la persoane care ar fi cauzat un prejudiciu de aproximativ 3,3 milioane lei, prin evaziune fiscală. Este vorba de afacerişti din judeţele Gorj, Dolj, Vâlcea, Cluj şi Hunedoara, care sunt suspectați de constituirea unei reţele prin care ar fi prejudiciat bugetul statului înregistrând în contabilitate cheltuieli fictive.
Percheziţiile din Gorj au fost efectuate în opt puncte, la sediile unor firme de piese auto, dar şi la locuinţele unor persoane. Vizate au fost şi două firme din Târgu Jiu, un service auto din zona Iezureni, deţinut de afaceristul Bunăiaşu, şi un magazin de piese auto din zona Narciselor, deţinut de societatea Antimpex. "Din cercetări a reieşit că, în perioada 2010-2012, administratorii unor societăţi comerciale din judeţele vizate ar fi constituit un circuit evazionist prin care ar fi înregistrat în evidenţele contabile ale societăţilor, cheltuieli fictive privind vânzarea-cumpărarea de piese auto şi materiale consumabile, precum şi efectuarea unor reparaţii la mai multe autovehicule şi utilaje", a declarat Lucian Stroe, purtător de cuvânt IPJ Gorj.
Cinci persoane au fost duse pentru audieri la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj.

Galerie foto


Vizualizări: 7,649

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: