Funcţionar din primărie, reţinut pentru titluri de proprietate false

Cadastristul primăriei Dăneşti a fost reţinut vineri, fiind cercetat pentru înşelăciune şi fals material în înscrisuri oficiale. Anchetatorii îl suspectează pe Ion Popeangă că a întocmit şi eliberat în fals două titluri de proprietate pentru care a pretins suma de 6000 lei. Prejudiciul calculat de anchetatori este însă şi mai mare. Bărbatul a fost prezentat magistraţilor cu propuneri legale.

Investigaţiile oamenilor legii în acest caz au fost demarate încă de joi, când, la primele ore ale dimineţii poliţiştii au descins la primăria Dănești, dar și la locuința cadastristului Ion Popeangă. Anchetatorii spun că funcţionarul public din primăria Dănești a întocmit acele titluri de proprietate în fals cu scopul de a încasa anumite sume de bani de la diverse persoane. "Din cercetările efectuate de poliţişti a reieşit faptul că cel în cauză, în calitate de responsabil cadastru în cadrul unei instituţii publice, ar fi întocmit în fals și ar fi eliberat două titluri de proprietate pentru un fond forestier de pe raza comunei Dănești, în favoarea unei persoane, de la care ar fi solicitat și primit 6.000 de lei. Prin această activitate infracțională bărbatul a creat persoanei respective falsa impresie că ar fi devenit proprietar de fond forestier", a declarat Lucian Stroe, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Judeţean (IPJ) Gorj.

Mai mult decât atât, din materialul probator administrat de anchetatori a rezultat că Ion Popeangă a mai solicitat sume de bani şi de la alți cetățeni de pe raza comunei, în schimbul cărora ar fi eliberat titluri de proprietate. Prejudiciul creat prin această activitate infracţională este de aproximativ 9.700 de lei, precum şi alte foloase materiale.

Bărbatul a fost prezentat vineri în faţa procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu cu propunere de arestare preventivă. Bărbatul a spus înainte de audieri că acuzele care i se aduc nu sunt adevărate. "Nu sunt vinovat. Am şi eu familie, colegi, prieteni şi îi asigur că nu sunt vinovat. Nici poveste de aşa ceva", a spus Ion Popeangă jurnaliştilor prezenţi la Parchet. După cele 24 de ore de arest, funcţionarul a fost pus sub control judiciar.

Galerie foto


Vizualizări: 2,212

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: