Percheziţii la un spital din judeţul Gorj

Percheziţii sâmbătă la spitalul din Bumbeşti Jiu, acolo unde probele luate din recipienţii cu dezinfectanţi au fost neconforme. Ancheta este a Parchetului General, care a dispus astfel de percheziţii în spitale din 21 de judeţe. La Bumbeşti Jiu, şase din cele 37 de probe prelevate au fost neconforme.

Spitalul Orăşenesc din Bumbeşti Jiu este singura unitate spitalicească din judeţul Gorj la care au fost găsite probe neconforme de dezinfectanţi produşi de compania Hexi Pharma. Conform listei făcute publice de Ministerul Sănătății probleme sunt la zeci de spitale din ţară, cele mai multe în București, Constanța și Călărași. Neconformităţile au fost depistate în urma unor controale realizate de către Direcția de Sănătate Publică Gorj, după cum informează ministerul Sănătății, însă conducerea acestei instituții refuză să dea publicității rezultatele controalelor și cât de gravă este situația la Sadu. Contactat telefonic, Marius Boeriu, directorul DSP Gorj, a spus că el nu știe nimic legat de această situație, că este în concediu aprobat de ministru și că nu cunoaște problemele întâlnite la Sadu. Asta în condițiile în care, săptămâna trecută, Marius Boeriu a participat la o videoconferință cu ministrul Sănătății în care toate Direcțiile de Sănătate Publică din țară au fost informate asupra neregulilor depistate în spitale.

Cu privire la situația de la Sadu, tot ministerul a informat faptul că ”în toate unitățile sanitare în care s-au înregistrat neconformităţi, au fost luate toate măsurile administrative pentru evitarea oricărui risc la adresa pacienţilor, respectiv suspendarea produselor dezinfectante în cauză”. Nici directorul unității spitalicești, Aurel Stolojanu, nu a putut fi contactat vineri pentru un punct de vedere oficial cu privire la această situație. Primarul localităţii a dispus şi el efectuarea unor verificări.

Vizualizări: 621

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: