Spitalele din Gorj, în alertă!

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj va face miercuri publice rezultatele privind eficienţa dezinfectanţilor folosiţi în unităţile spitaliceşti din Gorj. O anchetă din presa centrală a scos la iveală faptul că dezinfectanţii din spitale sunt diluaţi, având o concentraţie chiar de zece ori mai mică decât scrie pe etichetă. Potrivit DSP, toate spitalele din judeţ, cu excepţia celui din Motru, folosesc dezinfectanţii produşi de compania Hexi Pharma.

Ministerul Sănătăţii va transmite miercuri în cadrul unei videoconferinţe Direcţiilor de Sănătate Publică rezultatele analizării dezinfectanţilor din spitale. Marius Boeriu, şeful DSP Gorj, spune că fiecare spital a avut sarcina să recolteze probe şi să le testeze, iar rezultatele vor fi comunicate miercuri. ”Va avea loc o videoconferinţă şi o să anunţe, o să facă publice datele centralizate şi transmise de noi din fiecare spital, fiecare ce probe a recoltat. Fiecare spital şi-a recoltat probe de autoevaluare, ce pot să vă spun este că spitalul din Motru nu foloseşte substanţa respectivă, cerută de Minister, dar totuşi noi i-am cerut să-şi facă o autoevaluare la substanţele pe care le aveau. O să primim noi indicaţii cum procedăm în continuare, recoltare de probe şi lucrat în laboratorul nostru pentru a verifica şi noi rezultatele”, a spus Marius Boeriu, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Gorj.
Cert este că toate aceste controale se derulează în strânsă legătură cu ancheta penală aflată deja pe rolul Parchetului General. Compania Hexi Pharma a anunţat că va colabora cu autorităţile care sunt abilitate să verifice eficienţa dezinfectanţilor pe care îi produce şi precizează că a demarat o anchetă şi a închis producţia şi distribuţia.

Vizualizări: 1,191

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: