Percheziţiile la evazionişti s-au lăsat cu arestări

În urma pechezițiilor desfășurate marți, 12 aprilie, de poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, sprijiniţi de poliţişti din Mehedinţi, Vâlcea, Gorj, Hunedoara, Iaşi şi Dâmboviţa, 22 persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi complicitate la evaziune fiscală au fost identificate şi conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, pentru continuarea cercetărilor. Faţă de 12 dintre aceste persoane, poliţiştii de investigare a criminalităţii economice au luat măsura reţinerii, pentru o perioadă de 24 de ore. Miercuri, 13 aprilie, persoanele reţinute vor fi prezentate procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, pentru dispunerea măsurilor legale.

Poliţiştii continuă activităţile specifice pentru identificarea şi conducerea la sediul poliţiei a celorlalte 11 persoane care nu a fost găsite cu ocazia acţiunii de marţi, pe numele cărora există mandate de aducere.

Cele 47 de percheziţii efectuate de IPJ Alba, cu sprijinul poliţiştilor din Mehedinţi, Vâlcea, Gorj, Hunedoara, Iaşi şi Dâmboviţa, au vizat persoane bănuite de evaziune fiscală şi complicitate la evaziune fiscală.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2012 – 2015, 37 de persoane ar fi creat un mecanism financiar prin care ar fi înregistrat cheltuieli fictive în contabilitatea societăţilor pe care le reprezintă, în baza unor documente contabile emise de către mai multe societăţi comerciale tip fantomă.

Prejudiciul cauzat a fost estimat la peste 4.000.000 lei. Acţiunea s-a desfășurat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba şi cu sprijinul Direcţiei Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române. (A.A.)

Vizualizări: 1,602

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: