Pericol la volan! Interdicţie de a şofa pentru un poliţist din Gorj

Procurorii care au contestat decizia de condamnare a agentului Cristian Iulian Bordea, implicat într-o tamponare, după ce s-a urcat băut la volan, au avut câștig de cauză la Curtea de Apel Craiova. Ei nu au fost de acord cu decizia din iarnă a Judecătoriei Târgu Jiu prin care polițistului i se retrăgea dreptul de a conduce autoturisme pe drumurile publice, cu excepția celor de serviciu. Altfel spus, agentul era periculos la volanul autoturismului personal, nu și la cel al mașinii de serviciu!

„Greșeala” a fost îndreptată marți de Curtea de Apel Craiova, care a admis contestația procurorilor. „Desfiinţează în parte sentinţa penală apelată, în sensul că impune inculpatului obligaţia de a nu conduce nicio categorie de autovehicule în sensul art. 6 pct. 6 din OUG 195/2002 republicată, pe durata termenului de supraveghere. Menţine restul dispoziţiilor care nu contravin prezentei decizii. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă”, au decis magistrații craioveni.

Din punct de vedere penal, Bordea rămâne cu condamnarea de 10 luni cu suspendarea executării pedepsei pe un termen de încercare de 2 ani. În instanță, inculpatul și-a recunoscut faptele și a primit pedeapsa cea mai blândă posibilă, în motivarea deciziei de la Târgu Jiu fiind consemnată și alcoolemia pe care o avea agentul în momentul în care s-a urcat la volan după ce a băut țuică de pere.

„S-a procedat în consecinţă, la ora 21:31, rezultând o valoare de 1,16 mg/l vapori de alcool în aerul expirat. Ulterior, i s-au prelevat mostre biologice pentru stabilirea alcoolemiei,  prima la ora 21:43,  cea  de-a  doua  la  ora 22:43. Conform buletinului de alcoolemie toxicologică nr. 687/1397 din 27.09.2017, emis de către S.M.L. Gorj, inculpatul a înregistrat în seara de 26.09.2017, o alcoolemie de 2,00 g‰ la ora 21.43 (prima probă), respectiv o alcoolemie de 1,90 g‰ la ora 22.43 (a doua probă). Fiind audiat, inculpatul a avut o atitudine  nesinceră  cu  privire la  împrejurările în  care a ajuns în stare de ebrietate, declarând, iniţial, că nu a consumat alcool”, se arată în motivarea hotărârii pe care au luat-o magistrații Judecătoriei Târgu Jiu.

Vizualizări: 4,521

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: