Perioada înscrierilor în clasa I, nerespectată de directori

Startul înscrierilor elevilor în clasa I pentru anul 2011-2012 se va da pe 3 martie şi se vor încheia pe 6 mai. Acesta este perioada oficială de înscrieri pe care Ministerul Educaţiei a comunicat-o tuturor inspectoratelor şcolare din ţară, dar care nu este respectată niciodată de directori. La nivelul judeţului Gorj sunt disponibile peste 3.500 de locuri.

Directorii unităţilor de învăţământ din judeţul Gorj nu ţin cont de perioada oficială de înscriere a elevilor în clasa I stabilită de Ministerul Educaţiei şi întocmesc liste cu cei care vor intra în clasa I încă de la începutul anului şcolar. La Colegiul Naţional „Spriru Haret” din Târgu Jiu înscrierile s-au încheiat deja, iar la unităţile de prestigiu din zona centrală a municipiului Târgu Jiu, precum „Constantin Săvoiu” şi „Alexandru Ştefulescu” sunt pe sfârşite. Cei care au rezervat locuri anumitor preşcolari nu riscă de fapt nimic pentru că nu au respectat perioada oficială de înscriere a copiilor. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Gorj spun că regulamentele existente nu prevăd sancţionarea directorilor în acest caz.

Două luni de înscrieri

În vederea stabilirii cu exactitate a numărului de elevi care vor începe şcoala în septembrie 2011 conducerile unităţilor de învăţământ vor informa părinţii asupra necesităţii înscrierii copiilor în clasa I până pe data de 6 mai. De asemenea, până la 3 martie anul curent fiecare unitate va amplasa un panou destinat înscrierilor în clasa I, care va cuprinde data la care acestea sunt demarate, numărul de clase care vor funcţiona anul viitor, documentele necesare înscrierii şi situaţia la zi cu cererile de înscriere în clasa I depuse de părinţi. Înscrierea copiilor în clasa I va fi realizată în funcţie de situaţia arondării străzilor din fiecare circumscripţie şcolară. 

Vizualizări: 106

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: