Permisul fals din Ucraina îl poate trimite după gratii. Condamnare cu executare!

Un șofer care a fost depistat în trafic cu un permis ucrainean fals a fost condamnat, vineri, de Judecătoria Târgu Jiu la 10 luni de închisoare în regim de detenție.

„Condamnă, pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la fals material în înscrisuri oficiale, pe inculpatul S. Cornel-Gabriel, la o pedeapsă principală de 8 luni închisoare și la o pedeapsă principală de 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de uz de fals. (...) Aplică inculpatului S. Cornel-Gabriel pedeapsa principală cea mai grea, respectiv 8 luni închisoare, la care adaugă un spor de 2 luni închisoare, reprezentând o treime din cealaltă pedeapsă stabilită, urmând ca inculpatul S. Cornel-Gabriel să execute în regim de detenţie pedeapsa rezultanta de 10 luni închisoare”, se arată în minuta sentinței.

Totodată, instanța a admis sesizarea privind „desfiinţarea înscrisului reprezentat de permisul de conducere ucrainean seria şi numărul BXT 786930”, eliberat pe numele inculpatului și aflat la Camera de Corpuri Delicte a Judecătoriei Târgu Jiu, conform procesului-verbal încheiat la data de 3.01.2020.

Sentința nu este definitivă și poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile.

Un permis de conducere fals, „eliberat” de autoritățile din Ucraina, costă pe piața neagră undeva până într-o mie de euro, afirmau surse din poliție.

Vizualizări: 5,818

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: