Persanul care a făcut Gorjul celebru

Covorul persan din Defileul Jiului a ajuns “celebru”. Îmbibat cu dezinfectant care să combată pesta porcină, covorul a apărut în apropiere de Mânăstirea Lainici și este văzut ca o soluție de compromis, pentru că toate materialele sintetice întinse pe asfalt în acea zonă au fost distruse rapid sub roțile mașinilor care tranzitează zona.

Imaginea postată de un internaut a devenit virală în scurt timp. “2019, România, după Lainici, Primaria Bumbeşti Jiu (cred) a pus un covor persan pe care toarnă ceva soluţii împotriva pestei porcine! Bă… un covor persan? Serios acum, un covor persan? Mai lipsea un banner mare cu «O mie si una de nopti» şi Aladdin frecând lampa, să-mi facă semn să încetinesc! Made my day”, a scris Grigoriu Dragoș, pe Facebook.

Prefectul Cristinel Rujan a comentat situația, subliniind că situația este una temporară. „Acea modalitate de la Bumbești-Jiu a fost probabil o soluție de moment, ținând cont de traficul intens care este în acea zonă. Se circulă cu o anumită viteză și se deteriorează foarte ușor acele covoare achiziționate de UAT-uri sau de către DSV. Ca să nu existe o perioadă în care nu este soluție pentru dezinfectare, au găsit și dumnealor o soluție de compromis pentru o anume perioadă”, a spus prefectul la Sud FM.

Edilul din Bumbești-Jiu, însă, nu vede nimic greșit. Covorul persan a fost cea mai bună soluție între toate materialele încercate până acum și distruse de mașinile de mare tonaj care traversează Defileul Jiului. “S-au folosit bureţi prima dată, după care o prelată luată din recuperări, dar s-a rupt şi aceea. Am tăiat o cortină dezafectată de la Casa de cultură, dar nu a rezistat. Am pus şi o mochetă de la mine din birou, dar s-a rupt. Probabil că s-a găsit un covor scos din uz pe undeva şi a fost îmbibat cu soluţie. Ce nu este regulă? Este un material absorbant”, a fost declarația primarului Constantin Bobaru.

Vizualizări: 2,124

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: