Cere CFR să pună barieră la Boca. “O să ne omoare pe toți?”

Localnicii din comuna gorjeană Samarinești sunt supărați pe faptul că o trecere peste calea ferată a fost desființată, iar ei nu pot ajunge culturile agricole. “A venit toamna, trebuie cules porumbul, iar oamenii sunt disperați că nu pot ajunge la locuri”, a spus viceprimarul cu atribuții de primar din localitate, Gheorghe Jianu.

Acesta spune că a sesizat CFR, dar i s-a răspuns că respectivul drum este închis din 1986 și că există o trecere de cale ferată la trei kilometri distanță, dar și că în respectiva zonă nu este vizibilitate. “La ora actuală nu este altă cale pentru sătenii din Boca decât la o distanță de trei kilometri”, susține viceprimarul din Samarinești, care vrea să se adreseze Ministerului Transporturilor pentru rezolvarea situației.

Jianu a adăugat că pe respectiva linie ferată nu trec decât trenuri cu cărbune, ale unei societăți private. “Oamenii sunt foarte revoltați. Suntem toți de aici și trebuie să facem ceva. Drumul este înființat de la 1815. Nu trebuie să blocăm oamenii, se poate pune barieră. Ce să fac? Până la urmă o să iau oamenii și o să mă duc acolo. Să vedem, mai poate să treacă trenul? O să treacă peste noi, poate, o să ne omoare pe toți?”, a mai spus viceprimarul într-o emisiune la Accent TV.

Jianu este de părere că, dacă autoritățile colaborează între ele, problema poate fi rezolată, astfel încât să fie bine pentru toată lumea. Acesta adaugă faptul că nu doar sătenii din Samarinești sunt afectați, ci și cei din localitățile vecine. (A.A.)

Vizualizări: 1,690

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: