Persoanele cu dizabilităţi nu au acces în parcările de reşedinţă din Târgu Jiu

Târgujienii cu dizabilităţi nu îşi pot lăsa maşinile în parcările de reşedinţă din oraş, pentru că nu există spaţii destinate acestor categorii de persoane. Alecsandru Băluţă are probleme de sănătate şi a solicitat autorităţilor să-i atribuie un astfel de loc, însă spune că a fost refuzat.

Alecsandru Băluţă are 62 de ani şi are un handicap de grad 1, accentuat, după ce a suferit o pareză pe partea dreaptă care i-a afectat şi vorbirea. Mare parte din viaţă şi-o petrece în casa fiicei sale, situată pe strada Revoluţiei din municipiul Târgu Jiu, acolo unde recent au fost amenajate locuri de parcare. Omul face lobby pentru ca toate persoanele cu dizabilităţi să aibă cel puţin un loc special amenajat în fiecare parcare de reşedinţă.

Alecsandru Băluţă a mers la autorităţile locale pentru a le solicita înfiinţarea unui loc de parcare destinat persoanelor cu dizabilităţi, însă s-a lovit de refuzul acestora. „Cred că în fiecare parcare de reşedinţă ar trebui să fie realizat un loc de parcare pentru persoanele cu handicap. La Craiova fiecare parcare de reşedinţă are cel puţin un loc. Eu merg zilnic să duc nepotul la şcoală şi să-l aduc şi îmi este greu să găsesc un loc în care să parchez maşina. Am fost la autorităţi, dar au spus că nu mă pot ajuta”, a explicat Alecsandru Băluţă.

Responsabilii cu parcările din Primăria Târgu Jiu spun că au înfiinţat astfel de locuri de parcare, dar numai acolo unde au avut solicitări. „Toţi cei care au certificat de handicap primesc loc de parcare cu prioritate. Li se montează şi tăbliţa cu semnul. De regulă, cam în toate parcările sunt câte una. Legat de problema domnului Băluţă, dacă are certificat de handicap, fiica poate solicita marcajul pe locul său. Dacă îl are în întreţinere, poate să fie şi scutit. Avem la nivel de municipiu peste 200 de locuri amenajate în parcările de reşedinţă. Facem unde sunt solicitări”, a spus Toma Şărămăt, responsabilul cu parcările din Primăria Târgu Jiu.

Vizualizări: 861

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: