Personalul nedidactic din şcoli ameninţă cu proteste

Sute de angajaţi din învăţământ ameninţă autorităţile judeţene cu proteste. Este vorba de personalul nedidactic din şcoli şi licee, nemulţumit de salarizare. Reprezentanţii Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, filiala Gorj, au precizat că în primă fază vor purta discuţii cu reprezentanţii Consiliului Judeţean Gorj pentru majorarea salariilor. Dacă nu se va ajunge la acelaşi numitor comun, atunci îngrijitorii şi personalul de întreţinere din şcoli vor picheta Instituţia Prefectului.

Personalul nedidactic din învăţământul gorjean se pregăteşte de proteste. Oamenii sunt nemulţumiţi de grila de salarizare şi cer Guvernului scoaterea sporului de vechime din salariul de bază. Reprezentanţii Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, filiala Gorj, spun că nu este normal ca un angajat care are o vechime de 30 de ani în spate să ia acelaşi salariu ca unul care are doar o lună vechime. „Anul acesta încercăm să rezolvăm salarizarea personalului nedidactic din şcoli aşa că în prima parte a anului vom face demersuri către Consiliul Judeţean pentru majorarea salariului acestor oameni. Vom cere Consiliului Judeţean salarii mai mari pentru această categorie, aprobarea regulamentului pentru sporuri şi scoaterea sporului de vechime din salariul de bază”, a declarat Constantin Huică, preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, filiala Gorj.

Din personalul nedidactic din şcoli şi licee fac parte îngrijitorii şi personalul de întreţinere. Numărul acestora ajunge în judeţul Gorj la 776 de persoane. Sindicaliştii susţin că vor merge până la pichetarea Instituţiei Prefectului dacă guvernanţii nu vor găsi soluţii pentru această categorie de personal. „Trebuie rezolvată problema acestor oameni în caz contrar vom merge până la pichetarea Instituţiei Prefectului cu angajaţii din personalul nedidactic. Astfel de acţiuni ar urma să aibă loc şi la nivel central”, anunţă liderul de sindicat Constantin Huică. Un îngrijitor care îşi desfăşoară activitatea într-una din unităţile şcolare din Gorj câştigă lunar în jur de 950 lei.

Vizualizări: 142

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: