Pesedistul Cârciumaru, rău-platnic la primăria lui Cârciumaru

Partidul condus în Gorj de Florin Cârciumaru are restanţe de peste 50 de milioane de lei vechi la plata impozitelor locale. Cu alte cuvinte, bugetul local este prejudiciat tocmai de şeful primăriei, Cârciumaru fiind în acelaşi timp şi preşedintele partidului rău-platnic, şi primarul unui oraş cu grave probleme financiare.

Primăria Târgu Jiu se confruntă de ani buni cu grave probleme financiare, iar criza din ultimul an le-a acutizat. Periodic, oamenii din subordinea primarului Cârciumaru fac apel la târgujieni să îşi plătească impozitele şi taxele locale. Apel care nu a ajuns şi la preşedintele PSD Gorj Florin Cârciumaru, dacă ţinem cont de faptul că filiala pe care o conduce a acumulat în ultimii ani datorii de 50 de milioane de lei vechi către bugetul local. Ieri, toţi oamenii primăriei de la care am încercat să luăm un punct de vedere cu privire la această situaţie ne-au evitat.

PSD aşteaptă prescrierea majorărilor?

Redacţia Pandurul a intrat ieri în posesia unei liste întocmite de Direcţia de Impozite şi Taxe a Primăriei Târgu Jiu, în care sunt trecute primele 50 de persoane juridice din municipiu, cu datorii la bugetul local. În topul datornicilor se află şi Partidul Social Democrat Gorj, pentru care Direcţia de Impozite şi Taxe a demarat procedurile de executare silită. Cel puţin pe hârtie, pentru că în realitate nu se face nimic pentru recuperarea banilor.

Interesant este că, din datoria de 5.078,75 RON pe care o are PSD către bugetul local, doar 863,75 RON este impozit restant, restul de 4.215 RON reprezentând majorări de întârziere. Potrivit specialiştilor în domeniul bugetar, executarea silită se prescrie în termen de cinci ani de la data de 1 ianuarie a anului următor celui în care a luat naştere acest drept. Actele de executare silită înseamnă orice somaţie, notificare de plată, titlu executoriu. Termenul de prescripţie se întrerupe dacă debitorul, înainte de începerea executării silite sau în cursul ei, a plătit la un moment dat chiar şi o mică parte din datorie, recunoscând, implicit, obligaţia de plată. Ori faptul că PSD a acumulat o sumă atât de mare sub formă de majorări de întârziere poate însemna faptul că nu le plăteşte în aşteptarea prescrierii. Mariana Budulan, şefa Direcţiei de Impozite şi Taxe din cadrul Primăriei Târgu Jiu, nu a dorit să îşi spună punctul de vedere cu privire la acest subiect.

„Dacă rămânem fără sediu, facem şedinţele la PDL”

Partidul Social Democrat ar trebui să rămână fără sediu dacă executarea silită ar fi fost făcută cu simţ de răspundere şi clădirea ar fi scoasă la licitaţie. Zeci de târgujieni, persoane fizice, au rămas fără televizoarele puse sub sechestru din cauza unor datorii cu mult mai mici, dar PSD nu a păţit nimic. O posibilă explicaţie ar putea fi tocmai aceea că preşedintele partidului este una şi aceeaşi persoană cu şeful primăriei.

Ion Călinoiu, preşedintele executiv al PSD Gorj, a fost singurul care ne-a răspuns ieri la telefon pentru lămurirea acestui subiect. Reacţia acestuia a fost surprinzătoare: “Da, avem datorii, dar le vom plăti când vom face rost de bani.  Încă mai putem ţine şedinţele la sediu partidului. Dacă se va pune sechestru, ne vom muta la PD-L, la sediu lor”. Pentru că se afla la o petrecere, Ion Călinoiu şi-a menţinut buna dispoziţie, preşedintele social democrat nefiind deranjat de gravitatea situaţiei, fiind convins că primarul Cârciumaru n-o să lase niciodată PSD fără sediu.

Galerie foto


Vizualizări: 126

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: