Şi olimpici, şi piloşi, depunctaţi la bac

Andreea Medar, fiica unei profesoare de română şi nepoata lui Lucian Medar, profesor la Universitatea „Constantin Brâncuşi“ se numără printre elevii ce au fost depunctaţi la BAC după reevaluarea făcută de către profesorii bucureşteni. Lucrarea tinerei a fost punctată  la Târgu Jiu cu 10 iar la Bucureşti cu 8,05. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi cu Bianca Stănculete, fiica medicului Vasile Stănculete care a ajuns de la 10 la 5,4. Potrivit cadrelor didactice, unii dintre elevii depunctaţi sunt olimpici.

Adreea Medar, absolventă a Liceului de Muzică şi Arte Plastice „Constantin Brăiloiu“ din Târgu Jiu a obţinut iniţial la proba scrisă a examenului de bacalaureat la Limba şi Literatura Română nota 10, în urma reevaluării de la Bucureşti, nota tinerei a scăzut la 8,05. Directoarea liceului unde a învăţat fata, Aurelia Savu, spune că fata a avut rezultate deosebite la învăţătură şi nu se pune problema să fi luat note pe „pile“.

Medar: „Sunt sigur că lucrarea ei a fost de 10“

„Bianca Stănculete căreia i-a fost modificată nota de la 10 la 5,4 nu mi-a fost elevă nu pot să spun prea multe despre ea, dar în ceea ce o priveşte pe Andreea Medar vă garantez că este o elevă de nota 10, este olimpică. Nu ştiu unde s-a produs greşeala dar cert e că eleva Medar e o fată deşteaptă care a luat note cinstit“, precizează Aurelia Savu, directorul Liceului de Muzică şi Arte Plastice “Constantin Brăiloiu„ din Târgu Jiu.

Unchiul Andreei Medar, Lucian Medar, profesor în cadrul Universităţii “Constantin Brâncuşi„ din Târgu Jiu a rămas şi el uimit de diferenţa dintre nota dată de către dascălii gorjeni şi cea dată de către specialiştii de la Minister. „Nepoata mea a intrat printre primii la Facultatea de Arte de la Timişoara, a fost o elevă model şi sunt mândru de ea. Acum am aflat că a primit o notă mai mică la română de la cei de la Minister dar sunt sigur că lucrarea ei a fost de 10“, spune Lucian Medar.

Elena Roată: Unii dintre copii sunt olimpici

Majoritatea elevilor depunctaţi sunt olimpici, a declarat profesoara de română, Elena Roată. Dascăl la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu“, Elena Roată, a sărit în ajutorul elevilor săi despre care spune că sunt foarte buni. „Nu ştiu ce s-a întâmplat dar pot să spun că sunt persoane pe această listă, copii foarte buni, olimpici. Teodora Pârvulescu, Andra Andrei, Maria Tâlvescu şi mulţi alţii sunt elevi foarte buni“, a spus Roată. Este de amintit că liceul „Tudor“ este în topul şcolilor cu cei mai mulţi elevi depunctaţi.

Inspectoratul Şcolar ţine la imaginea profesorilor corectori

O comisie formată din inspectorul de Matematică, Emil Pătrăşcoiu, Daniela Bogea, inspector de Română şi doi sindicalişti ce vor fi numiţi de către liderii de sindicat, Vasile Mija şi Gheorghe Câlniceanu, vor stabili cui aparţine vina. „Comisia va analiza lucrările cu pricina, nu vor mai fi puse note, se va stabili doar cine a greşit când a corectat. Nu putem nominaliza pe cei care au corectat aceste lucrări întrucât au dreptul la imagine şi mai mult nu se ştie dacă sunt vinovaţi sau nu“, precizează Iustin Paralescu, inspector general IŞJ Gorj.

Vizualizări: 232

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: